Több városrészt is érint a csapadékelvezetés nem kevés fejlesztési munkálata

Megosztás

Lakossági fórumon erősítették meg az érdeklődők számára, hogy szeptembertől novemberig zajlanak majd a több városrészt is érintő miskolci csapadékvíz elvezetés fejlesztésével összefüggő munkálatok.

Mintegy 20 lakos vett részt azon az első lakossági fórumon, amelyen Miklós Viktor, a miskolci polgármesteri hivatal Pályázati Főosztályának vezetője tartott általános tájékoztatót a megyeszékhely több városrészében is megvalósuló csapadékvíz fejlesztésről. A részletekről a Minap számolt be. A csapadékvíz-elvezető rendszerek felújítása és bővítése több utcát érint.

A fejlesztés az Erenyő utcában, a görömbölyi Lavotta utcában, a Perecesen lévő Vájár, Aknász és Bányamécs utcában, valamint a Mária és a Csavar utcában, továbbá a Repülőtéri úton valósul meg. A főosztályvezető elmondta, hogy a tervezési folyamatok lezárultak, az önkormányzat már minden hatósági, illetve vízügyi létesítési engedéllyel rendelkezik, és kiírták a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárásokat is. Mivel a Vájár, az Aknász, a Bányamécs, a Lavotta és az Erenyő utcára vonatkozó eljárás eredményesen lezárult, a jövő héten ezekben az utcákban megindulhat a kivitelezés.

A Mária és a Csavar utcára, valamint a Repülőtérre kiírt pályázatok beérkezésének határideje pedig július 3-a. Az értékelést követően szeptemberben ezekben az utcákban is megkezdődhet a munka. Ezeken a helyeken, a Repülőtéri utat kivéve, a kivitelező személyesen egyeztet majd az összes érintett lakossal a munkálatok ütemezéséről. A Repülőtéri úton a várható sávszűkítés miatt pedig az önkormányzat tájékoztatja majd a közlekedőket.

A „Miskolc város csapadékvíz elvezetés fejlesztése” elnevezésű beruházás a Terület és Településfejlesztési Program (TOP) keretében uniós támogatással, 550 millió forint értékben valósul meg.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek