Nem bírtak magukkal a Fradi-drukkerek Miskolcon, több járművet megrongáltak

Megosztás

Szoros mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett a DVTK csapata az FTC gárdája ellen. A vasárnapi eseményt és a zöldek szurkolóinak érkezését hatalmas várakozás előzte meg. A rendőrség fokozott ellenőrzéssel és útlezárásokkal, a nem bérletes hazai szurkolók zúgolódással, Csöbör Katalin pedig egy Fradi sállal készült a nagy napra.

Több olyan olvasói levelet kaptunk az elmúlt napokban, miszerint a Fradi-szurkolók is óriási lendülettel érkeztek Miskolcra és az őket szállító MVK-buszokon vezették le felesleges energiájukat. A fényképek tanúsága szerint az egyik járműnek az ablaka is hiányzott.

Az MVK Zrt. írásbeli kérdéseinkre adott válaszából kiderül, hogy kifejezetten a rendőrség kérése volt, hogy külön történjen a Ferencváros-szurkolók szállítása, mert az 1000 fő feletti szurkoló felengedése a normál menetrend szerinti járatokra nagy kockázatot jelentett volna.

Válaszukban azt is írták, hogy néhány autóbusz valóban megsérült a mérkőzés napján, még a meccs kezdete előtt, ezeket a járműveket az FTC bérelte a szurkolóinak, ám a különjárati szerződésben benne van, hogy az okozott kárt meg kell téríteni.

“A kár felmérése folyamatban van, van olyan járművünk, aminek az ablaka, ajtószárnya betört.” – írta az MVK.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fotó: Lövei István

Kapcsolódó cikkek