Óriási siker Ózdon az önkormányzati ösztöndíj

Megosztás

Az eredményes tanulók számának emelkedése évről évre szignifikánsan megfigyelhető. Hatalmas eredmény a tanulók részéről, megnövekedett a motiváció, aminek nem csak az ösztöndíj az eredménye, hanem az egész további életük megalapozása – írja Janiczak Dávid polgármester, aki az ösztöndíjat évekkel ezelőtt megalapította.

A városvezető maga számolt be erről a közösségi médiában.

“HATALMAS SIKER AZ ÖNKORMÁNYZATI ÖSZTÖNDÍJ – MA ADTAM ÁT A SIKERES DIÁKOKNAK

Kezdeményezésemre 2016-ban alapítottuk meg az ózdi középiskolákban ózdi jó tanulóknak járó ösztöndíjat. A komoly eredményt elváró támogatás 4,5-ös átlag felett jár 10. osztálytól. Az első évben az egész városban 49 tanuló nyerte el a jogosultságot, mára ez a szám 273%-al 139 tanulóra növekedett!” – írja Janiczak.

“Az eredményes tanulók számának emelkedése évről évre szignifikánsan megfigyelhető. Hatalmas eredmény a tanulók részéről, megnövekedett a motiváció, aminek nem csak az ösztöndíj az eredménye, hanem az egész további életük megalapozása. A jobb eséllyel induló felvételik, a jobb egyetemek, és később a jobb munkahelyek!

Idén iskolák szerinti bontásban az alábbi létszámban vehették át az ösztöndíjat a tanulók:

Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium: 23 fő

Széchényi István Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola: 103 fő – Az iskola tanulóinak 20%-a!

Ózdi SZC Bródy Imre Technikum: 8 fő

Szívből gratulálok mindenkinek, aki ösztöndíjas lett ebben a tanévben és csak biztatni tudom a többieket, hogy ők is jogosultak legyenek jövőre!” – zárta gondolatait az ózdi polgármester. Várjuk a hasonló folytatást.

Az ozd.hu portál néhány diákot is megszólaltatott:

„Valószínűleg eltankolom. Most már van jogosítványom, autóval járunk, hideg is lesz, szóval inkább a tankolásba segít be az ösztöndíj” – nyilatkozta Gereben Bálint, az Ózdi Szakképzési Centrum Bródy Imre Technikum tanulója arról, mire fogják költeni az ösztöndíjat.

„Ez úgy motivál engem a tanulásban, hogy legalább felhúzom az átlagomat egy 4.5-es szintre, ezáltal ugye megkapom a várostól az ösztöndíjat. Nem szokott nagyon érdekelni, hogy milyenek a jegyeim, viszont ezáltal felhúzom annyira, hogy jó legyen, és így meg is lett a 4.5-es átlag” – fogalmazott Pataki Márk, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium tanulója.

„Sokaknak úgy gondolom, hogy nagyon meghatározza az alapokat, hogy honnan indul, milyen összeggel indulhat el akár egy továbbtanulásban. A szülők háttere is számít, hogy nekik mennyit kell még pluszban belefektetni. Én azt gondolom, hogy mindenképp egy előny számunkra, hogy ebben részesülhetünk. Van akit igenis nagyon motivál, van akinek egy küzdelem, hogy ténylegesen elérje és megkaphassa, van akinek könnyebben megy, ugyanakkor mindenkinek benne van a belefektetett munkája és úgy gondolom, hogy még ebben is kifizetődik számunkra ez az egész belefektetett idő, energia és tanulás” – mondta Molnár Noémi, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium tanulója.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek