Miskolcon is bőven akadnak régóta elhagyatott helyek, mint ez a régi ház

Megosztás

A maga korában kifejezetten szépnek és ízlésesnek számított, de valamilyen okból évtizedeken át hagyták lepusztulni. Most azonban a legfrissebb információk szerint már megvan az új tulajdonos és az épület új funkciója.

Elhagyatott bérház Miskolcon, ahol még a szalonna is a spájzban maradt – írja a közösségi médiában a képeket közzé tevő “A Felfedező“. És valóban, a képek láttán az ember hirtelen egy 30-35 évet visszamegy az időben és a kései szocializmusban találja magát, látva a bútorokat, a redőnyt, a rádiót és más tipikus dolgokat.

De ahogy többen is észrevették, érdekes, hogy az épület tényleg nagyon lepusztult, és a bútorok is régiek, a spájzban meg ott a molycsapda, ami a bútorokhoz képest nem olyan régen kapható – hívták fel a figyelmet. A lábakon álló szovjet rádió ikonikus és rendkívül régi. Igaz, ha beüzemelnénk, jó eséllyel a mai napig szólna.

A cserépkályha is abban az időszakban megszokott volt, jóval kevésbé függtünk az orosz gáztól. A szovjet olajtól annál inkább.

Ezt már ne együk meg.

Ki szúrja ki a SOKOL rádiót?

Az akkori kinézet

A képek azonban nem most készültek, hanem valamivel korábban. Azóta óriási változás állt be az épület életében. A képek készülte óta elkezdték felújítani a házat, a szomszédos hotel vette meg és hotel is lesz belőle, bár mások úgy hallották, magánrendelő. De valószínűbb, hogy valóban hotel. Alig ismerni rá az épületre.

Kapcsolódó cikkek