Az utolsó nap: szerdáig várják az élelmiszer adományokat a Miskolci Egyetemen

Megosztás

Az élelmezési világnaphoz csatlakozva a Magyar Vöröskereszt miskolci szervezete és a Miskolci Egyetem közösen gyűjti három napon át a tartós élelmiszer és pénz felajánlásokat a rászorulók számára.

Az élelmezési világnapot az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete kezdeményezésére minden év október 16-án, a szervezet alapításának évfordulóján rendezik meg azzal a céllal, hogy felhívják a közvélemény és a döntéshozók figyelmét az élelmezési gondok orvoslásának fontosságára világszerte. A kezdeményezéssel arra is rámutatnak, hogy az élelemhiány nem csak távoli országok és népek gondja, hanem az adományozók saját környezetében is élnek olyanok, akiknek az alkalmanként összeállított nyolc-tíz kilogrammos csomagok valódi segítséget jelentenek. 

Ficsór-Kis Alicia, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének kommunikációs munkatársa a gyűjtés hétfői kezdetekor a Miskolci Egyetemen elmondta, rendszeresen gyűjtenek élelmiszert, évente legalább kétszer vannak nagyobb akciók, a mostani apropója az élelmezési világnap, amikor három napon át, október 16-18-között várják az adományokat. Tartós élelmiszereket ugyanúgy, mint pénzadományt, hiszen ez utóbbi előnye, hogy nem kell a nagylelkű adakozónak utána járnia, vásárolnia, azt megoldják a Vöröskereszt munkatársai, akik azt is figyelik – ismerve azokat, akik majd kapják a csomagokat -, hogy kinek, mire van leginkább szüksége. Az összeállított csomagoknál ugyanis lehetőség szerint ügyelnek arra is, hogy aki kapja, milyen aktuális élethelyzetben van, egyedülálló, saját otthonában élő, vagy hajléktalan, akinek nincsen konyhája a főzéshez, vagy családos, ahol egy ételből többen is enni fognak, és ehhez szükséges mérni az adagot. 

A kommunikációs munkatárstól megtudtuk, hogy egy-egy ilyen gyűjtéskor nyolcszáz-ezer kilogramm leadott tartós élelmiszerre számítanak, amiből nyolc-tíz kilós csomagokat állítanak össze, közel száz rászorulónak. Ez a gyűjtés most hétfőtől szerdáig tart, az egyetemen 9 órától 14 óráig lehet leadni az adományokat, utána az avasi Tescoban egészen estig. A Miskolci Egyetemen október 16 és 18. között, 9-től 14 óráig várják a nagylelkű felajánlásokat a főépület portája melletti pultoknál a Vöröskereszt munkatársai és az egyetem önkéntesei. Forrás: Minap

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek