Fél Miskolcot végigfirkálta a fiatal, csak azt hagyta ki a számításból, hogy a kamerák előtt teszi ezt

Megosztás

A rendészek köszönték szépen, végigkövették a fiatalok csoportjának útját, így a graffitis firkáló minden károkozását élő egyenesben nézték. Nem volt nehéz elkapni a hajnalban önmegvalósító fiút, rongálása pedig olyan mértéket ért el, hogy már a rendőrségre került az ügy.

2023. október 13-án 01:22-kor a térfigyelő rendészek a Kazinczy utcai Posta előtti területen arra lettek figyelmesek, hogy egy több főből álló csoport egyik tagja megbotlott és elesett. Biztonsági okokból térfigyelő kamerával tovább követték az érintettek mozgását.

Így vált láthatóvá az a személy, aki éppen a nála lévő alkoholos filccel először az utcabútorzatot, egy postaládát, majd egy elektromos szekrényt firkált össze, végezetül egy lakóház lábazatán helyezte el kézjelét egy „tag” (graffiti) formájában. 

Az eseményt észlelő térfigyelők értesítették a közelben tartózkodó közterület-felügyelő járőröket, akik a jelzés fogadását követő rövid időn belül intézkedés alá vonták a cselekménnyel érintett személyt. A rongálás súlyára és jellegére tekintettel a Rendőrség értesítésére került sor. A helyszínre érkező rendőrök az elkövetőt az eljárás lefolytatása érdekében a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították. 

Bízhatunk abban, hogy ez az intézkedésük hozzájárul ahhoz, hogy hasonló esetek ne történjenek Miskolc városában. Forrás: Miör.hu.

Ha pedig a fiatal tanulni szeretne és nemcsak rongálni, akkor ajánljuk figyelmébe a színvonalas graffiti és a kizárólag rongálásra jó firkálás közötti óriási különbséget. Előbbi ugyanis igazi művészet, utóbbival ellentétben, ami csak pótcselekvés és rongálás.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek