Graffitik jelentek meg az Y-híd melletti parkban

Megosztás

A művészeti iskolások helyett vandálok pingálták ki a falakat – tudtuk meg a boon.hu beszámolójából.

A nemrég átadott Y-híd építésekor a Vörösmarty utcánál több házat is le kellett bontani, az út szélesítése és a szervízutak építése miatt. Így egy viszonylag nagy, 3 ezer négyzetméteres tér alakult ki a házak és a híd lába között. Korábban a NIF Zrt. Miskolc önkormányzatának koncepciótervét alapul véve egy úgynevezett Graffiti alkotóparkot alakított ki.

A környéken élők azonban már akkor tiltakoztak a park ellen. Mint mondták, attól tartanak, hogy egy graffiti park esetén – amikor bárki odajöhetne pingálni – nemcsak az épített pengefalak, hanem az ő kerítésfalaik is könnyen áldozatul esnének. Félnek, hogy könnyen bulik helyszíne lehetne a park. Maga Szunyogh László miskolci főépítész tárgyalt a lakókkal, akik már aláírást is gyűjtöttek a beruházás ellen. Az eredmény egy kompromisszumos megoldás lett: nem graffiti park, hanem összművészeti parkot terveztek a pengefalak helyén. Azaz nem graffitisek, hanem művészeti iskolások festették volna a falakat, egy-egy kulturális program keretében. 

Másfél héttel a híd átadása után azonban bekövetkezett, amitől mindenki félt, minden művészi igényt mellőző graffitik jelentek meg a falakon. Az eset jelezve lett az önkormányzatnak.

Kép forrása: Bujdos Tibor

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek