A miskolci bunyó utózöngéje: tetanuszt kellett beadni a kötözködő ózdi párt kiütő biztonsági őrnek

Megosztás

Kicsit furcsán hangzik, de valóban így történt, hivatalos álláspont. Az őrnek azért kellett beadni a tetanusz injekciót nem sokkal a botrányt kavaró dupla kiütés miatt, mert a nő foga felsértette az őr kezét. Abszurd, de ilyen utózöngéje lett az egyébként még egyáltalán nem lezárt ügynek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta hétfőn a Telexet, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 30 éves ózdi nő és egy 30 éves ózdi férfi ellen a miskolci Tiszai pályaudvaron történtekkel kapcsolatban.

A közösségi médiát, majd az országos sajtót is bejárta az a szombati felvétel, amin azt láthatjuk, hogy a Tiszai pályaudvaron egy félmeztelen férfi és párja egy biztonsági őrrel vitatkozik. A vita olyannyira elfajult, hogy – nem tudunk finomabban fogalmazni – végül mindkettőjüket kiüti az őr.

Kiderült, hogy a vagyonőr a vasúttársaságnak személy- és vagyonőri szolgáltatást biztosító cég dolgozója, akit szolgálati ideje alatt érte a támadás a MÁV szerint. Lapunk úgy tudja, hogy az ózdi párral már a vonaton is gondok voltak, le kellett őket szállítani az egyik járatról, mert ittasan kötözködtek a többi utassal. (Ezt a rendőrség egyelőre nem erősítette meg). 

Információink szerint a MÁV dolgozói riasztották a vagyonőrt. A felvételen látható jelenet ezt követően játszódik le a pályaudvaron. Úgy tudjuk, hogy a rendőrség a videóban Iminek nevezett vagyonőrt sértettként kezeli. A Minap.hu nem megerősített információi szerint az őr tetanusz-injekciót kapott, mert a nő foga felsértette a kezén a bőrt.

A botrányról a Borsod24 az elsők között számolt be a hétvégén, IDE KATTINTVA olvashatnak erről bővebben.

Az ügy megítélése azonban egyáltalán nem ennyire egyoldalú. Többségében örülnek, hogy a vagyonőr határozott fellépéssel takarította el az ózdi párost, de azért nem mindenki. Egy fontos hozzászólás, melynek a szerzője kisebbségben van, pedig… “Ennek köze sincs a közfeladatot ellátó személy szakszerű intézkedésének!

Hol a felszólítás, gázspray, gumibot, vagy nyoma a támadás elhárításának?! Ez mezei és agresszív paraszti viselkedés! Miért nem szűrik a szakmát pszichológiailag is? Elítélni és örökre eltiltani! Ez még nem Palesztina és az izraeli hozzáállás!”

Ebben is lehet valami, de az előzményeket nem ismerjük pontosan.

Más sem lelkesedett az erőszak láttán. Indokolatlan volt a személy- és vagyonőr által alkalmazott túlzott testi erőszak a miskolci pályaudvaron leütött pár esetében, mondta a Telexnek Gyöngy Ernő, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara szakmai elnökhelyettese. Hozzáfűzte, hogy véleményét az interneten terjedő videó alapján, az előzmények, és a vagyonőrt alkalmazó (munkáltató) vagyonvédelmi társaság vizsgálata, valamint a rendőrségi kihallgatási jegyzőkönyv, a vagyonőrök meghallgatása nélkül alakította ki.

„A nő ököllel való megütése egy ekkora erőfölényben lévő személy és vagyonőr részéről megengedhetetlen, jogszerűtlen”

– szögezte le Gyöngy Ernő.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek