Az Avastetőn új gyalogos utakat alakítanak ki, amivel kikerülhetjük a lépcsőket

Megosztás

Hamarosan összekötik az Avas II. sort a Kálvária dombbal, ha pedig az új út elkészül, akkor az avasi pincesoroktól egészen a kilátóig lehet majd eljutni, kikerülvén a lépcsőket.

Miskolc városa az előző ciklusban megnyert TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázati forrásokból mintegy kilencszázmillió forintot takarított meg. Az önkormányzat mindezt több lépcsőben zöldítésre, parkosításra, a közterületek rendezésére, rendbe tételére használja fel – számolt be róla a Minap.hu.

Így többek között rendbe teszik a történelmi Avas és az Avastető számos területét, illetve a Kálvária környékét – cserjegondozással, az elvadult, gazos területek felszámolásával, a növényzet ritkításával, gallyazással, a balesetveszélyes, törött, sérült, beteg és elszáradt fák kivágásával.

Jelenleg a tereprendezés folyik az Avas II. sort és a Kálvária dombot összekötő gyalogúton – tudta meg a Miskolc Televízió kedd délelőtt a helyszínen. A munkálatokkal december közepéig végezhetnek, amikor is már a gyalogosok is birtokba vehetik az utakat. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek