Teljes ráncfelvarráson esett át az avasi lépcsősor

Megosztás

Immáron kerekesszékkel és babakocsival is használható, ez volt a felújítás egyik alappillére. Végre nem kényszerülünk az úttestre az Áfonyás utcában.

A lakosok korábban panaszkodtak a lépcsősor leromlott állapotára. Az aszfaltozás után újra biztonságosan használható a feljáró, ami egyúttal akadálymentes is lett.

Szarka Dénes önkormányzati képviselő elmondta, hogy az állapotjavítás mellett akadálymentesítésre is vágytak a helyiek az Áfonyás utcán található lépcsősort illetően. Ezekre az igényekre volt válasz a teljes újraaszfaltozás, illetve az átalakítás, hogy babakocsival, kerekesszékkel is használható legyen a felület – és ne kényszerüljenek az úttestre. „A Szentgyörgy úttól kezdődően az Áfonyás utca végéig tart az érintett szakasz” – tette hozzá Szarka Dénes.

A választókerületi alapból finanszírozott beruházás részeként kisebb kátyúzási munkákat is elvégeztek az utcában. „Ezek a javítások a körzet több részében és az egész városban folyamatban vannak” – mondta a képviselő.

Veres Pál polgármesterrel közös nyári körzetbejárás során más lakossági igények is felmerültek a környék élhetőbbé tételére. Fajsúlyos problémaként jelentkezett a parkolóhelyek hiánya. „Azért, hogy ezen enyhítsünk, megkezdődött egy új parkolóhely tervezése a Nyíri Dániel utca és a Szentgyörgy út kereszteződésénél” – tudtuk meg Szarka Dénestől, majd hozzátette, hogy a már meglévő helyeken felfestik az autók kijelölt pozícióját a kihasználtság javítása végett.

Szintén utóbbi probléma kezeléséhez tartozik, hogy kiemelten figyelik az elhagyatottan, huzamosabb ideje, akár rendszámtábla nélkül álló autókat és bejelentik őket a Miskolci Önkormányzati Rendészetnek. „Több esetben szállítottak már el ilyen járműveket, így azok sem foglalják tovább a helyet a lakosoktól” – zárta a képviselő. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek