Az őszi szünet során is lesz gyermekétkeztetés Miskolcon

Megosztás

Megismerhettük a részleteket és a négy helyszínt, ahol étkezhetnek a gyermekek az őszi szünet összes munkanapján.

A települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére, a déli meleg főétkezést a hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére ingyenesen biztosítja.

Az étkeztetést az Önkormányzat az őszi, téli és tavaszi szünetben a tanév rendjéhez igazodóan szünetenként az adott tanítási szünet időtartamára eső, valamennyi munkanapon köteles megszervezni.

Fentiekre tekintettel Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata 2023/2024. tanévben, az őszi szünidei gyermekétkeztetést 2023. október 30., október 31., 2023. november 2. és november 3.  napjára, összesen: 4 munkanapra tervezi az alábbi kiosztási helyszíneken:

1.      Avasi Általános Iskola Pattantyús 3524 Miskolc, Pattantyús Á. G. utca 2.

2.      Belvárosi Konyha (volt központi leánykollégium) 3525 Miskolc, Palóczy u. 1.

3.      Könyves Kálmán Általános Iskola 3534 Miskolc, Könyves K. u. 2.

4.      Petőfi Sándor Fiúkollégium 3527 Miskolc, Bajcsy-Zs. u. 33.

Az étkeztetés igényléséhez szükséges nyilatkozat nyomtatvány (gyermekenként egy) és a tájékoztató levél szülőkhöz való eljuttatása a hatályos jogszabálynak megfelelően, 2023. szeptemberében megtörtént. Amennyiben a nyilatkozatot valamilyen oknál fogva mégsem kapták kézhez, illetve a jogosultság ezt követően keletkezett, Hivatalunk Központi Ügyfélszolgálatán (3525 Miskolc, Városház tér 8. szám) beszerezhető és legkésőbb 2023. október 20. napjáig az ügyfélszolgálatokon benyújtható. Továbbá, felhívjuk a tisztelt szülők/törvényes képviselők figyelmét arra is, hogy a korábban tett nyilatkozat ezen időpontig módosítható pl. kiosztási hely megváltoztatása vagy az étkezés lemondása tárgyában – közölte szerkesztőségünkkel a Miskolci Városháza.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek