Reagált Tokaj önkormányzata: „Nem tiltottunk ki senkit!”

Megosztás

A város polgármestere közleményben jelezte: Ambrus Attila, azaz a Viszkis még csak nem is jelentkezett náluk árusítási céllal.

Mint arról mi is írtunk a minap, a Viszkisként elhíresült Ambrus Attila azt állítja: hiába járt éveken át árulni a portékáit az eseményre, idén tiltólistára került a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokon. A korábban a börtönt is megjárt, ott a keramikus szakmát kitanuló Ambrus arról beszélt, hogy szerinte a helyi képviselőasszony számára vált nemkívánatos személlyé.

Minderre reagált most közleményben Tokaj önkormányzata, a közleményt Posta György polgármester is megosztotta a Facebook-oldalán. Ebben azt írják, hogy Ambrus még nem is jelentkezett a szervezőknél árusítási céllal, sőt az sem igaz, hogy évek óta árult a rendezvényen.

“A sajtóban megjelent egyoldalú nyilatkozattal ellentétben nem igaz, hogy az önkormányzat vagy bármelyik intézménye a rendezvényéről bárkit kitiltott volna, ilyen határozat nem született! A cikkben jelzett Ambrus Attila a mai napig nem jelentkezett a rendezvény szervezőinél árusítási céllal. A jelentkezés módja a rendezvény hivatalos honlapján elérhető, ezt a keramikusnak is ismernie kell, hiszen a 2022-es Tokaji Bornapokon már árusított a városban” – írja az önkormányzat.

“Továbbá nem igaz azaz állítása sem, miszerint évek óta árul a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokon, Ambrus Attila egy önkormányzati rendezvényen vett részt eddig, a fent említett tavalyi Bornapokon. Ambrus a cikkekben valótlanul állítja, hogy a feleségének van szerződése, a szervezőkhöz ő sem adta be jelentkezését a rendezvényre.”

“A fesztiválon árusító népművészek, kereskedők, vendéglátósok előre meghatározott díj ellenében értékesíthetnek szerződés alapján” – teszik hozzá a közlemény végén.

Fotó: tokajszuretinapok.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek