Mentőhelikopter landolt a Miskolci Városházánál, ez váratlan problémákat hozott – videó

Megosztás

Az egyik érdeklődő lekamerázta a mentőhelikoptert, ami egyébként egy bemutató keretében repült Miskolc egén és szállt le, hogy ezzel is népszerűsítse a mai véradást. Voltak, akik belekötöttek a filmezőbe, hogy milyen jogon veszi fel a mentőhelikoptert. Tényleg bármin képesek vagyunk összeveszni.

Emberek gyülekeztek a miskolci városháza előtt szombaton és megjelent a légimentőszolgálat helikoptere is – számolt be róla a Boon.hu.

A Magyarországi Légimentésért Alapítvány, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft., a Magyar Vöröskereszt szakmai partnerével, az Országos Vérellátó Szolgálattal szervezett közösségi eseményt a miskolci Szent István téren. Az érdeklődők az életmentésnek két különböző, a hétköznapokban pótolhatatlan formájával találkozhattak: önkéntes véradással és légimentéssel. A véradók útja a városházára vezetett, a téren pedig mentőhelikopter teljesített szolgálatot. Lehetőség volt így belepillantani a légimentők munkájába.

A véradás délelőtt 11 órakor kezdődött a Városház téren és erre még 18 óráig van lehetőség – közölte a Veradoriado.hu. Márk a mentőhelikopter leszállását levideózta, Katalin pedig azonnal beleállt.

“Keményen büntetném az ilyen videózást!! Szerintem rohadtul nem járult ehhez senki hozzá!” – írta Katalin, de másoknak sem tetszett az egyszerű videókészítés.

“Nem értem miért kell egy mentőhelikoptert fényképezni vagy videózni, akkora nagy szenzáció? Valakihez biztos ilyen gyors segítség kellett, végzik a munkájukat.”

“Egyébként megkérdeztem volna őket, hogy mit szólnának abban az esetben ha pl: én videóztam volna épp akkor amikor az ők szeretteit látják el a gépen.” Egyértelmű, hogy ezen hozzászólók egyike sem tudta, hogy ez egy bemutatón készült a mai napon.

“Ez egy bemutató volt. Ha nem sérültet mentettek, akkor miért is baj, hogy videózták őket? Semmi sem tiltja. Előbb utána kellene nézni, miért is voltak ott” – világosította fel a kötözködőket egy másik hozzászóló. Igen, jelenleg ez Miskolc és ez Magyarország. A felszállás egyébként IDE KATTINTVA megtekinthető.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek