A Népkertben fakivágás, a Madarász Viktor utcában pedig forgalomkorlátozás lesz

Megosztás

A népkerti munkálatok már zajlanak, minek során a kiszáradt fákat kénytelenek kivágni. A fenyőfélék különösen megsínylették az utóbbi időszak többszörös, hosszan tartó száraz időszakait. A Madarász utcában pedig daruzási munkálatok folynak majd.

A fenyőfélék sorsa is beteljesedett a száraz időszakok és a szúfertőzés következtében. Tucatjával haltak ki az év folyamán Miskolc szívében, a Népkertben is, ahol más invazív fajok viszont, mint a bálványfa, nem kívánt terjedésnek indultak.

A Miskolc Városgazda Nonprofit Kft.-nek mindkét problémát kezelnie kell még az ősz folyamán, mielőtt a kiszáradt fák veszélyessé válnának a parkban sétáló családokra, játszó gyermekekre vagy a futókörön sportolókra. Kedden megkezdődtek a munkálatok, már felzúgtak a láncfűrészek és dőlni kezdtek az elszáradt fenyők. 

A kitermelést irányító Czifrusz Natália főkertész elmondta, a tavalyi év rendkívül aszályos volt, aminek következtében nagyon sok növényegészségügyi problémával szembesültek ebben az évben. Nem csak a Népkertben, hanem a város egész területén, olyan mennyiségben, amely már meghaladja a közszolgáltató fasorgondozásra szolgáló keretét. A hiányzó forrást a Zöld Város projektben megtakarított pénzből azonban biztosítani tudják, így kezelhetővé válnak ezek a növényegészségügyi problémák. Ez a gyakorlatban ahol lehetséges, a száraz ágak levágását jelenti, ahol a károsodás már nem visszafordítható, ott a fa kivágását – írja a Minap.

A Miskolci Városháza pedig közölte szerkesztőségünkkel, hogy 2023. szeptember 30-án, szombaton, 7:00 és 15:00 között daruzási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz a Madarász Viktor utcában. A korlátozással kapcsolatos helyszínrajz itt látható.

Az ideiglenes forgalomszabályozás idején, a Madarász Viktor utcát teljes szélességben lezárják a pláza előtt, az Ady E. utca és a McDonalds étterem közötti szakaszon pedig lezárják a jobboldali forgalmi sávot, továbbá a parkolót is. Az ÖMV üzemanyag-töltőállomás és a McDonalds az Ady Endre utca felől az ideiglenes forgalmi rend alatt is megközelíthető marad. A McDonalds McDrive-ból a kihajtás a Madarász Viktor utcára jobbra kanyarodva, majd ismét jobbra a töltőállomás mögötti parkoló felé lesz engedélyezett.

A töltőállomásról, valamint a mögötte lévő parkolóutcából a Madarász Viktor utcára kihajtás tiltott lesz. A McDonalds pláza parkolóház melletti parkolója csak a Horváth Lajos utca felől lesz megközelíthető, a Madarász Viktor utca felé található csatlakozás lezárásra kerül. A közlekedésben plusz türelemre lesz szükség.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek