Modern klasszikus stílus a lakberendezésben

Megosztás

Bár a klasszikus lakberendezés leginkább a régmúlt idők pompáját idézi, de a stílus adta elegancia és a grandiózus terek a többségünket mégis magával ragadja. Ha te is eljátszottál már a gondolattal, hogy egy ilyen otthont rendezz be magadnak, akkor mindenképpen olvass tovább, mivel számos tippet adunk ennek a megvalósításához.

Hogyan valósítható meg a modern klasszikus stílus?

Bár az ókori görög és római motívumokkal, illetve míves bútorokkal teli századeleji enteriőr igazán impozáns, de a klasszikus stílus aktualizált válfaja nem feltétlenül jelenti ennek a lemásolását.

Ehelyett állítsd inkább kontrasztba a nappalidban megtalálható kidolgozott, díszes építészeti elemeket egy letisztult határozott vonalvezetésű bőrkanapéval a Kanape.net kínálatából, hogy egy igazán impozáns és mozgalmas összképet kapj! Vagy éppen ellenkezőleg, csempéssz be a modern építészeti terekbe klasszikus bútorokat és kiegészítőket!

Milyen színvilágban és kiegészítőkben érdemes gondolkodnod?

Ennél a stílusnál nem igazán találkozhatsz rikító színekkel, a leggyakrabban használt árnyalatok közé tartozik a barna, a szürke és a natúr színek. Így érdemes a bútorválasztás során neked ezek mentén gondolkodnod. Mivel a nappali egyik leghangsúlyosabb eleme a kanapé, ezért itt különösképp ügyelj a szín kiválasztására.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne mutatkozhatna meg a saját ízlésed is a nappali berendezésében. Ha például örököltél néhány aranyozott keretes festményt a nagymamádtól, akkor bátran tedd ki! Továbbá nyugodtan használhatod azokat az eddig egy félreeső sarokban porosodó családi ereklyéket is, amik beleillenek ebbe a szisztémába.

De nem foghatsz mellé a nagyobb méretű tükrök használatával sem, mivel ezek a kiegészítők még több fényt csempésznek be a térbe. A padlóra leterített vastag, nagy méretű szőnyeg pedig amellett, hogy lágyítja az összhatást, a lábadnak is igazán kellemes érzetet nyújt. Tökéletes választás lehet például egy perzsaszőnyeg, amely sosem megy ki a divatból. Terítsd a kanapé elé, hogy a bútoron üldögélve a lábadat egy puha felületen pihentethesd.

A világítás tekintetében pedig nyugodtan válassz egy kicsit eltúlzottabb csillárt, hiszen ez adja majd meg a nappali pompájának érzetét.

Ha építészetileg vinnéd be az otthonodba a klasszikus stílust

A modern klasszikus stílus nem csupán a bútorok segítségével teremthető meg az otthonodban, hanem építészetileg is, már olyan aprónak tűnő részletekkel, mint amilyen például egy kidolgozottabb díszléc.

De az oldalfalaknak azáltal is klasszikus kinézetet adhatsz, ha a fal színével megegyező falécekből hozol létre kazettákat, vagy horizontálisan kettéosztod velük a falfelületet, és a két részt különböző árnyalatúra fested, hogy növeld a belmagasságot.

Reméljük, hogy ezzel az írásunkkal téged is sikerült arra ösztönözni, hogy ne hagyd magad befolyásolni a divat által, és megvalósítsd az otthonodban az időtlen stílust, illetve a klasszikus enteriőrt.

Kapcsolódó cikkek