Az Avastetőn új gyalogos ösvény épül

Megosztás

Száz százalékban környezetbarát burkolatot kapunk a Perczel Mór utcát az Arnóti sorral összekötő erdei sétányon.

Miskolc városa jól gazdálkodott az előző ciklusban megnyert TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázati forrásokkal, így mintegy 900 millió forintot fordíthat az önkormányzat több lépcsőben zöldítésre, parkosításra, a közterületek rendezésére, rendbe tételére. Jelenleg a második ütemben folynak a munkálatok az Avastetőn. A részletekről a Minap.hu számolt be.

A megtakarított pénzből többek között rendbe teszik a történelmi Avas és az Avastető számos területét, illetve a Kálvária környékét, cserjegondozással, az elvadult, gazos területek felszámolásával, a növényzet ritkításával, gallyazással, a balesetveszélyes, törött, sérült, beteg és elszáradt fák kivágásával. Zúzalékos utakat újítanak fel, új gyalogos, természetközeli sétányokat is kialakítanak a munkálatokkal megbízott Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai, de a belvárosba is kerülnek új utcabútorok, bicikli- és rollertárolók, valamint hulladékgyűjtő edények.

A bejáráson Veres Pál polgármester kiemelte, az új erdei ösvény összeköti a Perczel Mór utca és a Kálvária domb környékét az avasi pincesorokkal. Az új gyalogos szakasz burkolata olyan faapríték (mulcs), amelyet a Városgazda Kft. állított elő. Ennél környezetkímélőbb, környezetbarátabb megoldás nem is képzelhető el. „Reményeink szerint itt egy közkedvelt sétaút lesz, most már az Avasnak erről az oldaláról is könnyen elérhető a Mélyvölgy” – tette hozzá. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek