Számos rendőrségi épület megújult Borsod megyében

Megosztás

A Borsod megyei rendőrkapitányság épületének felújítása önmagában kétmilliárdba került, leginkább energetikai korszerűsítés történt.

Korszerűsítették a szerencsi és az edelényi rendőrkapitányságot, a Bogácsi Rendőrőrsöt, a sátoraljaújhelyi, valamint a Miskolci Rendőrkapitányság, továbbá a megyei rendőr-főkapitányság Szeles utcai és Zsolcai kapui épületét.

A beruházás az Építési és Közlekedési Minisztérium által vezetett konzorciumi formában valósult meg a fejlesztésben érintett intézmények fenntartójával, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitánysággal szoros együttműködésben.

A KEHOP-projekt záróeseményének közleményében azt írták, hogy az épületek összességében ugyan működőképesek voltak, de életkoruknál fogva elavultak, így komoly mértékben felújításra szorultak. Cserélték tehát a nyílászárókat és a fűtésrendszereket, valamint hőszigeteléssel látták le a homlokzatokat.

A felújítás után

Magát az épületet még 1987-ben húzták fel, akkor a kor minden követelményének megfelelt. A felújítás éppen azt a célt szolgálta, hogy ez ismét így legyen, hiszen a Fábián kapui épület mára elavulttá vált, és jelentős hőveszteséggel működött. A korszerűsítés után az épület üzemeltetése ismét költséghatékonyabbá válik.

A projekt a magyar állam támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretén belül 2 milliárd 40 millió forint vissza nem térítendő támogatást használhatott fel. A felújítások 2020 decemberében kezdődtek el. (További részletek: Minap.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek