Négymilliárdos megbízást vitt el Mészárosék elől a miskolci trafikos építőcége

Megosztás

Ezzel is bizonyítva ország-világ előtt, hogy nem csak Mészáros Lőrinc cégei nyerhetnek el Magyarországon ilyen megbízásokat. A beruházás a Miskolci Egyetemmel kapcsolatos.

Míg korábban szinte naponta számolhattunk be arról, hogy milyen milliárdos építkezés melyik kormányközeli cégnél landolt, az utóbbi időben jelentősen visszaesett az építési beruházások száma. Ennek valószínűleg az uniós források elapadása az oka. Ezzel egyidőben a már megkötött szerződéseket is sorra bontják fel, mivel a szükséges összeg nem áll a beruházók rendelkezésére.

Ezért is meglepő, ha egy-egy nagy összegű fejlesztés mégis felbukkan az uniós közbeszerzési értesítőben – ahogy az történt most is. A Miskolci Egyetem az ötszintes, 98 szobás, nettó 4377 négyzetméter alapterületű E/5; valamint a hatszintes, 122 szobás, 5265 négyzetméter nettó alapterületű E/6 épület felújítására keresett kivitelezőt. A napokban közzétett eredmény szerint sikerült is megtalálni a megfelelő céget, a miskolci Peka Bau 2000 Építőipari Kft.-t.

A Peka Bau mellett 13 másik cég tett ajánlatot, ebből egy, a Denco Klímatechnikai Kft. ajánlata érvénytelen lett. Nem akárkik voltak azonban az ellenfelek: a megbízásért harcba szállt a Mészáros Lőrincék családi cége, a FEJÉR-B.Á.L. Zrt. is az Építő-és épületkarbantartó Zrt.-vel (Épkar) közösen.

Szintén tett ajánlatot Kelet-Magyarország egyik tenderkirálya, a Tömb 2002 Kft., valamint az uszoda- és sportpálya építésben jeleskedő Laterex Építő Kft. is. Továbbá pályázott még az EB Hungary Invest Kft., a Build IT Mérnökiroda Kft., a Jánosik és Társai Kft., a „helyi szocialisták kedvenc cégeként emlegetett” FK-Raszter Építő Zrt., a D-Gesztor Kft., a Scarban Bau Kft., a Borsod-Bos 2004 Kft., az Euro Campus Kft. és a CreativEnergy Kft. is.

A Peka Bau azonban mindenkinél olcsóbban, 4 milliárd forintért vállalta a munkát.

A cég feladata lesz többek között:

  • a lakóegységek kialakítása (saját szobához tartozó fürdőszobával, konyhaegységgel);
  • egy új, 8 személyes lift kiépítése;
  • a külső és belső nyílászárók cseréje;
  • burkolatcsere;
  • álmennyezet kiépítése,
  • minden helyiségben festési-javítási munka,
  • új, kültéri fedett-nyitott dohányzók kialakítása;
  • tűzvédelmi, villamossági és gépészeti feladatok;
  • valamint egy 38 férőhelyes aszfaltozott parkoló építése is.

További részletek az Átlátszó cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek