Szakmai elismerést kapott a miskolci Tourinform iroda

Megosztás

Az ország legjobbjai között tartják számon a helyi irodát, amit az országos szervezet is elismert. 

Az ország legjobbjai közt szerepel idén is a Tourinform Miskolc iroda, amely a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közel 100 Tourinform irodát tömörítő szakmai hálózatának tagja. Az MTÜ egy összetett minőségértékelési rendszerben folyamatosan figyeli és értékeli az irodák szakmai teljesítményét. A június 30-án zárult, 2022-2023-as vizsgált időszakban a miskolci Tourinform 100 %-os teljesítményével ismét az ország legjobbjai közé került, és minden olyan kritériumnak is eleget tesz, amelyet a kiválóan teljesítő irodáktól elvárnak.

Az irodák teljesítményét nemcsak egymáshoz, hanem az országos átlaghoz is viszonyítják. Átlag fölötti az éves megkeresések száma (az adott időszakban több mint 14 ezer ügyfelet szolgáltak ki a miskolciak), de az adatbázisban kezelt turisztikai attrakciók, látnivalók száma és turisztikai besorolása is magasabb, mint a legtöbb helyen.

Az MTÜ nemcsak országos és térségi kiadványokkal, hanem feladatokkal és képzési lehetőségekkel is ellátja a Tourinformokat; a munkatársak rendszeresen részt vesznek a hálózatban dolgozók számára szervezett tréningeken, konferenciákon, és mindenki sikeresen teljesítette a vizsgakövetelményeket is.

Az alapszolgáltatások mellett a miskolci információs iroda egyéb szolgáltatásokkal is várja a vendégeket, hiszen itt működik a Miskolc Pass turisztikai és városkártya teljes körű ügyfélszolgálata és a Miskolc Bolt, valamint – immár 9 éve – az iroda szervezi a nagy népszerűségnek örvendő tematikus garantált miskolci városnézéseket.

A keresleti változások indokolják, hogy a nyári időszakban a főiroda mellett szezonális információs pontot is működtessenek Lillafüreden. Emellett turisztikai weblapot üzemeltetnek, és hétről hétre összeállítanak egy programajánló hírlevelet.

A Tourinform Miskolc iroda munkatársai szeptember végén a Turizmus Világnapjához kapcsolódva a szakma és az érdeklődők számára egyaránt készülnek programokkal, különböző aktivitásokkal- még jobban ráirányítva a figyelmet a hazai turizmus, a helyismeret fontosságára és a Tourinform hálózat munkájára.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek