Magyarországról embercsempészek segítségével mennek a menekültek Szlovákiába – videó

Megosztás

Terjedelmes cikket közölt a HVG.hu arról, hogyan jutnak át a migránsok embercsempészek segítségével Magyarországról Szlovákiába.

A cikkben egy új embercsempész útvonalról írnak, amely Diósjenő polgármesterének Facebook bejegyzése kapott figyelmet.

 “Az elmúlt napokban tapasztalhattuk, hogy döbbenetesen megnőtt az embercsempész tevékenység a régiónkban. Migrációs főútvonallá változott a Börzsöny, így községünk is” – írta a posztban Székely József a település fideszes polgármestere.

Információink szerint nemcsak Diósjenőn jelent problémát az embercsempészek tevékenysége. Olvasónktól kaptunk egy videót, amely az Aggtelekhez közeli szlovákiai Kecsőn készült. A felvételeken láthatjuk, amint főként fiatal hátizsákos férfiakat elfognak a hatóságok és egy kisbuszba ültetik őket.

fb-video

Watch “fb-video” on Streamable.

Emellett arról is kaptunk jelzéseket, hogy Gömörhosszúszó nevű településen is komoly problémát okoz az ellenőrizetlenül a Szlovákiába beáramló bevándorlók tömege.

A hírek szerint aggtelek környékén kelnek át a legtöbben a határon, de megkerestük a hatóságokat, hogy pontos képet kapjunk a kialakult helyzetről. Amint reagálnak tájékoztatjuk olvasóinkat.

A jelenséggel kapcsolatosan a legtöbb vezető szlovák politikus úgy gondolja, hogy a Magyarországon szabadon engedett 1400 embercsempész jelentősen ronthatott a helyzeten. A szlovák köztársasági elnök Zuzana Čaputová korábban arról beszélt:

“Számos migráns, akik most Szlovákiában vannak, korábban Magyarországon voltak. Tény, hogy gond nélkül érkeznek hozzánk”

Emellett azt is hangsúlyozta, hogy meglepőnek tartja, hogy Magyarországon több mint 1400 embercsempészés miatt fogva tartott embert engedtek ki a börtönökből. Azt mondta: beszélni fog Novák Katalin magyar államfővel az illegális migrációról.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek