Kutyaszépségversenyt rendeztek az Avason

Megosztás

Ma rendezték a második Avas Szépe kutyaszépségversenyt, amelyen több mint 50 kutyus mérettette meg magát. Az eseménynek az Áfonyás és a Középszer utca közötti nagy füves terület adott otthont. A versenyzők két kategóriában indulhattak: fajtatiszta, illetve keverék.

Az idei szépségversenyünk egy kicsit színesebb lett, mint a tavalyi: több állatsegítő, illetve állatvédő szervezetet is meghívtunk.Nagy örömmel láttuk, hogy vannak már ismerős gazdik és kutyusok, akik tavaly is itt voltak – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak R. Nagy Csilla, a Dialóg Egyesület által működtetett Avasi Közösségi Kávézó koordinátora.

A terület önkormányzati képviselője, Szarka Dénes idén is közreműködött az Avas Szépe megvalósításában. Felidézte, tavaly merült fel először az ötlet, hogy kutyaszépségversenyt szervezzenek a Dialóg Egyesülettel közösen. 

– Már az első versenyre is meglepően sokan jelentkeztek, szerencsére a gazdik lelkesedése az idei évben sem csökkent. A program fő célja az, hogy az avasi kutyás közösség összejöjjön, ismerkedjen egymással, jól érezze magát, megmutassa a kutyusát nem csak a zsűrinek, de egymásnak is – fogalmazott. Hozzátette, a közelmúltban párbeszédet indítottak a gazdikkal az avasi kutyafuttatók egységes házirendjének kialakításáról azért, hogy harmonikusabb együttélés alakulhasson ki a kutyások és nem kutyások között. – Ebben abszolút partnerek a gazdik, számos visszajelzés érkezett már tőlük – hangsúlyozta. 

A fajtatiszta kategóriáját Apolló nyerte meg, az ezüstérmes Drazsé, a harmadik helyezett pedig Suzy lett. A keverék kutyusok között Karika bizonyult a legszebbnek, a második helyen Nigma, míg a harmadikon Mázli végzett. 

A szépségverseny mellett további izgalmas programokkal is készültek a szervezők. Bemutatót tartott a Tiszántúli Mentőkutyás Egyesület, míg a „Mondjunk mancsot” Terápiás és Segítőkutyás Egyesület jóvoltából a program egész ideje alatt lehetőség nyílt terápiás kutyákkal való fejlesztő tevékenységek és feladatok kipróbálására. Az eseményre a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA), a Miskolci Spider Mentőcsoport és Mancs Követőiért Alapítvány, a Diósgyőri Szurkolók az Állatokért Alapítvány és a Miskolci Makogó – Együtt a Vadászgörényekért Egyesület is kitelepült.

Forrás:Minap.hu

Kapcsolódó cikkek