Öntészeti technológiai és energetikai fejlesztés

Megosztás

Az egri székhelyű, cinktermékek öntészetével foglalkozó AlZink Kft. a „Termelési kihívásokhoz igazodó modern, versenyképes technológiai háttér megteremtése, ipar 4.0 megoldások bevezetésének támogatása, megújuló energiaforrás alkalmazása, valamint hatékony üzleti gyakorlatok fejlesztése az AlZink Kft-nél” című fejlesztési projekt megvalósítására 314,3 millió Forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatást nyert el 2021. októberében. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében 2021. év végén indult a cég területén és várhatóan 2023. őszén fejeződik be.

Cinktermékek öntödei kapacitásának fejlesztése Egerben

A fejlesztési projekt célja a modern, versenyképes technológiai háttér megteremtése, továbbá az ipar 4.0 megoldások bevezetésének támogatása, valamint megújuló energiaforrás alkalmazása és a hatékony üzleti gyakorlatok fejlesztése az AlZink Kft. egri székhelyén. A projekt a „GINOP Plusz-1.2.1-21 – A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című pályázati felhívás keretei között valósul meg.

A projekt keretében napelemes rendszer kerül telepítésre, ami egyrészt a termelésnek otthont adó épületet látja el energiával, illetve a technológiai eszközök működtetését támogatja majd.

Az új öntőcellák a kapacitás és a versenyképesség növelését szolgálják A vállalat az öntőcellákban a gépekhez robotokat társít, amelyek emberi érintés nélkül biztosítják forró és nehéz gyártmányok biztonságos kezelését. Használatukkal növelhető a ciklusidő különösen vasbetétes öntvények gyártásakor. A szintén társítható vizuális ellenőrző rendszerrel kiszűrhetők az esetleges hibás termékek.

A beruházáshoz tanácsadási és oktatási szolgáltatások is igénybevételre kerülnek. A Vezetőiés menedzsment tanácsadás során változásmenedzsment tanácsadásra valósul meg a Value Management módszer alkalmazásával, míg a képzések keretében Value Management módszertan oktatására kerül sor a Value for Europe képzési és minősítési rendszer alapján.

Kapcsolódó cikkek