Elindult a miskolci mentőcsapat Líbiába – több mint 30 órás út áll előttük

Megosztás

Több mint hatezer halálos áldozatról és tízezer eltűnt emberről szólnak a hírek Líbiában, ahol a Daniel hurrikán következtében kialakult hatalmas árvíz áttört a gátakon, és elmosta a város negyedét.

A magyar mentőcsapatok 46 emberrel és három kutyával teljesítenek szolgálatot. Természetesen a miskolci Spider is úton van Líbiába: Lehoczki László és Hope, illetve Binda Nikoletta és Nózi is hamarosan a helyszínen segíthet a túlélők felkutatásában.

Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, Lehoczki közösségi oldalát felesége, Bea vette át, aki igyekszik a legfrissebb információkkal ellátni az érdeklődőket és a népe követőtábort. Csütörtökön délután azt írta, hogy fárasztó és hosszú út vár a miskolci életmentőkre, amíg a helyszínre érnek, pedig a munka java majd csak ott kezdődik.

“Repülővel utaztak Izmírig (Törökország), ahonnan hajóval mennek tovább. A hajóút hivatalos információk szerint több mint 30 órás lesz. igyekszem minden kapott információt közölni róluk. Ez megint egy izgulós menet lesz, úgy mint februárban Törökország.” – osztotta meg gondolatait az újabb kihívásról Lehoczki László felesége.

Más országokból is érkezik a segítség: Líbia nyugati szomszédságából, Tunéziából egy 52 fős kutató- és mentőcsapat érkezett a városba – köztük három orvossal, egy búvárcsapattal, egy vízimentő kontingenssel és négy mentőkutyával. Az Egyesült Arab Emírségek vezetése szintén kutató- és mentőcsapatokat toboroz, ahogyan segélyszállítmányt is küldenek Dernába, írja a Telex.

Törökország 168 kutató- és mentőcsapatot ígért Líbiának, Algéria hadserege pedig szerdán nyolc repülővel küldött humanitárius segélyt, köztük élelmiszer- és gyógyszerszállítmányokat, ruhákat és sátrakat. Szintén aznap indult el egy algír mentőcsapat is orvosokkal és búvárokkal Líbia felé.

Fotók: Lehoczki László Official

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek