Rövidesen ismét kinyithat a Diósgyőri Tanuszoda

Megosztás

Veres Pál polgármester nagy örömmel jelentette be, hogy a tervek szerint egy hónapon belül újra kinyithat a Diósgyőri Uszoda. További jó hírekkel is szolgálhatott Miskolc polgármestere.

A Magyar Úszó Szövetség még 2018-ban kezdte meg az Úszó Nemzet Program végrehajtásához szükséges sportszakmai, oktatáspolitikai, üzemeltetési, tervezési, szabályozási és kivitelezési irányelvek kidolgozását. 2021-től négy városban, pilot-jelleggel indultak oktatások, ma már több mint negyven magyar városban mintegy 38 ezer gyermek tanul úszni.

A program óvodás kortól általános iskola 3. osztályáig tart, most már Miskolcon is van lehetőség csatlakozni a programhoz – mondta Veres Pál polgármester.

– Körülbelül hatvan éve biztosítottak a feltételek Miskolcon ahhoz, hogy aki szeretne, az megtanuljon úszni. Ezt a hagyományt nem kiváltani szeretné a város, sokkal inkább szeretnénk kiegészíteni az országos program által kínált lehetőségeket – húzta alá a városvezető. Úgy fogalmazott, bár nem tudnak versenyezni ezekkel a lehetőségekkel, de “nem is kicsivel” kiegészíti a város azt a forrást, ami az úszásoktatáshoz szükséges.

Felidézte: a Kemény Dénes uszoda – a nehéz gazdasági helyzet ellenére is – végig nyitva volt a nehéz időkben, az intézményfenntartónak és a kormányzat támogatásának köszönhetően regionális központként működött. Nemrég pedig a polgármester bejelentette, hogy a Selyemréti Strandfürdő uszodarésze szintén nyitva marad egész évben. Most pedig újabb bejelentést tett Veres Pál.

Egy hónapon belül megnyithat a diósgyőri uszoda. Szeretnénk a városrészben élők, illetve az ottani iskolák számára biztosítani az úszás lehetőségét. A város itt is jelentős forrásokkal fogja támogatni, hogy az oktatási lehetőség megmaradjon – hangsúlyozta a polgármester.

Hölcz Péter, az MVSI szakosztályvezetője örömmel fogadta a bejelentést, hiszen a sportiskola keretein belül is sokan sportoltak a diósgyőri uszodában korábban. Megtudhattuk azt is, hogy a programnak köszönhetően a gyerekek kapnak felszerelést – sapkát, szemüveget, dresszt, papucsot, törülközőt, tornazsákot -, és modern autóbuszok szállítják őket az uszodákba és vissza.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek