Veres Pál: Legyen rendőrörs és kormányablak az egykori Újgyőri posta helyén

Megosztás

Az Újgyőri főtéren található postát tavaly zárták be, amikor a a Magyar Posta több kirendeltségét is bezárta, energiatakarékosságra és pénzhiányra hivatkozva. Ez jelentősen megnehezítette a környéken élők ügyintézését, de most Veres Pál polgármester előállt egy javaslattal, hogy szerinte, hogyan lehetne hasznosítani az épületet.

Kézenfekvő, célszerű és hasznos megoldásnak tartanám, ha az üresen álló egykori postaépületben Kormányablak létesülne, megkönnyítve ezzel a Diósgyőrben, Vasgyárban, Győri kapuban élő miskolciak életét, napi ügyintézését. A terület közbiztonságának javítása érdekében pedig egy rendőrőrs is helyet kaphatna ugyanott. Mindkét megoldás fontos lehet az ott élők számára, ezért haladéktalanul megkeresem az érintetteket (a Kormányhivatalt és a Rendőrséget), dolgozzuk ki a megvalósítás lehetőségeit. Haladéktalanul tárgyalásokat kezdeményezek annak érdekében, hogy ha már a megszokott postájukat nélkülözniük kell a helyieknek, kapjanak valami olyat, ami a környék és az ott élők hasznára válhat – írta bejegyzésében Veres Pál.

Mint az a legtöbbek számára ismeretes, az Újgyőri főtér közbiztonsági szempontból egy problémás területnek számít. Néhány nappal ezelőtt arról számoltunk be, hogy egy nőt kiraboltak a területen, de a helyszínen lévő fiataloknak és a gyorsan kiérkező rendőröknek köszönhetően sikerült elkapni az elkövetőt. Júliusban pedig az Újgyőri főtéren található szobrok megrongálása borzolta a kedélyes. Erről itt írtunk bővebben.

Ennek fényében a környéken élők nagy valószínűséggel üdvözlik a polgármester javaslatát, és támogatják, hogy egy rendőrörs javítsa az Újgyőri főtér közbiztonságát.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek