Nyolc milliárdos fejlesztéssel bővül a Sanofi miskolci egysége

Megosztás

A Csanyik-völgyi fecskendőgyár a beruházásnak köszönhetően vezető lesz a vérhígító injekciók gyártásában. A francia cég egyébként több mint 400 munkavállalót foglalkoztat a miskolci üzemében.

A Csanyik-völgyi üzemben az elmúlt tíz évben több, mint 22 milliárd forint értékben valósítottak meg fejlesztéseket. A legújabbat a magyar állam most 1.2 milliárd forinttal támogatta. Ezzel másfélszeresére nőtt az eddigi kapacitás, amely által többen férhetnek majd hozzá az életmentő véralvadásgátló készítményekhez – derült ki a megnyitóünnepségen

2020 őszén a Sanofi magyarországi leányvállalatának vezetői Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel közösen jelentették be a fejlesztést. Az új gyártósor immár teljes gőzzel működik és napi szinten javítja a magyar betegek hozzáférését is ehhez a fontos készítményhez. 

Mester Viktória a Sanofi Csanyik-völgyi gyáregységének igazgatója beszédében kiemelte, a Sanofi Magyarországon közel kétezer fővel van jelen, a Miskolc melletti gyáregysége több mint négyszáz magyar munkavállalónak biztosít megélhetést, ezzel az észak-magyarországi régió egyik jelentős munkáltatója. A Csanyik-völgyben végsterilizált ampullákat, injekciókat és aszeptikusan előállított, előretöltött fecskendőket gyártanak steril környezetben, magas szintű gyártási biztonsággal és világszínvonalú technológia alkalmazásával. A kiemelkedő szakértelmet igénylő munkafolyamatok minden esetben magas hozzáadott értékű, kiemelt technológiai színvonalú termékeket eredményeznek. 

„Az elmúlt tíz évben több mint 22 milliárd forint értékben valósítottunk meg fejlesztéseket, ebből az elmúlt hét évben két lépcsőben két nagyteljesítményű high-tech előretöltött fecskendő gyártósor telepítése történt meg, 2,5 szeresére emelve ezáltal a fecskendőgyártó kapacitásunkat. Tizenhárom regisztrált termékünkből évente több mint 200 millió injekció egységgel járulunk hozzá betegek millióinak gyógyulásához Magyarországon és a világ mintegy 60 országában, melyekbe termékeinket exportáljuk.”  –  tudtuk meg a gyáregység igazgatójától. Hozzátette, ez a teljesítmény is hozzájárul ahhoz, hogy a Sanofi Magyarország második legnagyobb gyógyszergyártója és a 22. legnagyobb hazai exportőr vállalata.  

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Minap.hu

Kapcsolódó cikkek