Nyomatékosan kérik, hogy ne etessük a galambokat a Szinva partján

Megosztás

Különösen a II. János Pál pápa téren ne tegyük ezt, ennek számos oka van. A Városgazda kérése. A legtöbben merő jóindulatból etetnék ezeket a madarakat, de a visszájára sül el.

A II. János Pál pápa téren ma a Városgazda munkatársai szétszórt kenyérdarabokat találtak. Valaki szerint jó ötlet etetni a galambokat.

Elmondták, hogy miért téved:

– A galambok jellemző tulajdonsága, hogy válogatás nélkül ürítenek oda, ahol esznek. Tehát a teret és a környezetét rövid időn belül el fogja lepni a galambürülék.

– A kenyérdarabok a Szinvába is beleeshetnek, és mivel szerves anyag, ezért bomlik és a bomlás kellemetlen szagokkal járhat.

– A kenyérdarabok kiváló patkánycsalogatók is. Lehet, hogy az, aki eteti a galambokat, állatbarát, de feltételezhetően számára sem lenne impozáns látvány, ha mindenhol rágcsálók rohangálnának.

– A kenyérdarabok nem esztétikusak. Ez a tér azért van, hogy az emberek élvezzék a látványt, hogy csodálják a Szinvát, hogy kikapcsolódjanak. Ha ezeket a kenyérgalacsinokat és a rájuk lecsapó galambhadat kell kerülgetni, az nem szolgálja a testi-lelki feltöltődést, az ember inkább csak legyint egyet és arrébb megy.

Mindent összevetve kérik Önöket, hogy ne etessék a galambokat Miskolc terein, mert sok más kedvezőtlen folyamatot indíthat be a kedvesnek tűnő gesztus! – írja a Városgazda közleménye.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek