“A kormánynak nem először jut eszébe fizetőssé tenni a miskolci elkerülőt” – Veres Pál egyszer már megakadályozta

Megosztás

A miskolci polgármester most is harcba indul és a legkevésbé sem akarja hagyni, hogy a Fidesz újabb óriási csapást mérjen a megyeszékhelyre és fizetőssé tegye a rendkívül fontos elkerülő utat. Nem is annyira a pénz, inkább a robbanásszerűen megnövekedő forgalom lenne az ijesztő gond.

Ami pedig természetesen mind Miskolc belvárosán haladna keresztül, mivel ez az útvonal maradna ingyenes. Nem véletlenül építenek elkerülő utakat, a Fidesz azonban ezek használatát megsarcolva ellehetetleníti a városok belvárosi közlekedését és életét. Emiatt Veres Pál ismét lépett.

A kormánynak nem először jut eszébe, hogy fizetőssé tenné az M30-as, Miskolcot elkerülő szakaszát. Amikor legutóbb felmerült ez az ötlet, az illetékes minisztériumhoz fordultam a Miskolcon és a környéken élők érdekében – levélben és személyesen is határozottan kiálltam az útszakasz ingyenessége érdekében.

2021 decemberében célt értem – ingyenes maradt az autópálya Miskolcot elkerülő szakasza.

A napokban azonban az Építési és Közlekedési Minisztérium bejelentette: módosítaná az útdíjak szabályait, többek közt fizetőssé tenné az M30-as, Miskolcot elkerülő szakaszát is. Mivel a tervezet társadalmasítására (társadalmi konzultációjára – az emberekkel való megbeszélésre) csak egy hetet szántak, így hétfő reggel az első dolgom az lesz, hogy felvegyem a kapcsolatot a Lázár János miniszter vezette szaktárcával és újra kiálljak az út ingyenessége mellett a miskolciakért.

Ahogy 2021-ben, az M30-as fizetőssé tétele most is komoly terhet róna a miskolciakra és a környékben élőkre, amely különösen rosszul érintené a városlakókat a jelenlegi áremelkedések miatt. Lépni kell! Bízom benne, hogy újra sikerrel járunk majd! Én ismét ott leszek” – írta a közösségi médiában Veres Pál.

Lehet esélye, ha ezt a Fidesz egyszer már eldöntötte?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek