Mit művelt megint a MÁV már hétfő reggel?

Megosztás

A miskolci vonalat is érintő, bosszantó késések és járatkimaradások mellett rengeteg másik szintén el sem indult. A tájékoztató oldalon már magyarázatot sem írnak, csak a puszta tényeket közlik. Valóban jól van ez így?

Rengetegen dühönghettek beletörődve, vagy bele nem törődve ma reggel is Borsodban, hogy a MÁV ismét széppé varázsolta a hétfő reggelüket. Előzmény a Mávinform oldaláról: Vasárnap este, a Keleti pályaudvarról 19:25-kor Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza felé induló Tokaj InterCity (IC 508) és a Nyugati pályaudvarról – Szolnokon, Debrecenen át – Nyíregyházára 20:23-kor induló Nyírség InterCity (IC 628) – várhatóan 50-60 perces késéssel közlekedik.

Aztán jött ismét a feketeleves reggel is. Hétfő reggel a Füzesabonyból 6:27-kor Miskolcra induló személyvonat (5022) nem közlekedik. Utasai a következő, 24 perccel később induló miskolci személyvonattal (5032) utazhatnak – írta kedvesen a MÁV. Már indoklást sem látunk, ahogy a többinél sem, kicsit nézzünk szét a többi vonalon, hogy alakult a hét első munkanapjának reggele.

“Hétfő reggel az Ócsáról 6:25-kor Kőbánya-Kispestre induló S21-es vonat (2969) helyett pótlóbusz közlekedik. A busz a következő megállókat érinti:

Ócsa vasútállomás (Volánbusz)
Felsőpakony vasúti megállóhely
Gyál vasútállomás (BKK)
Gyál felső vasútállomás (BKK)
Pestszentimre vasútállomás (BKK, Nagykőrösi út)
Pestszentimre felső (BKK)
Kispest vasútállomás (BKK)
Kőbánya-Kispest vasútállomás”

“Hétfő reggel a Székesfehérvárról 4:21-kor Balatonfüredre induló személyvonat (9720) nem közlekedik.
Balatonfüredről 5:51-kor a Déli pályaudvarra induló személyvonat (9749) csak Székesfehérvártól közlekedik.”

“Hétfőn az Isaszegről 5:38-kor a Keleti pályaudvarra induló G80-as vonat (3169) miatt nem közlekedik.”

“Hétfőn a Külsőhalasról 4:28-kor Kiskunfélegyházára induló InterRégió (7810) előreláthatólag 40-50 perc késéssel indul. A Csengeléről 6 órakor Kiskunfélegyházára induló személyvonat (7017) nem közlekedik, utasai a következő Napfény InterCity vonattal (709) utazhatnak, mely ezért megáll Csengelén, Petőfiszállási tanyáknál, Petőfiszálláson és Selymesen is.”

“Hétfő reggel a Szolnokról 6:23-kor a Keleti pályaudvarra induló G60-as vonat (3337) nem közlekedik.”

“Vácról 7:16-kor a Nyugati pályaudvarra induló S70-es vonat (2437) műszaki ok miatt nem közlekedik. Utasai a következő, Vácról 7:34-kor a Nyugati pályaudvarra induló S70-es vonattal (2447) utazhatnak.” (olvasónk megjegyzése szerint még ez sem teljesen fedte a valóságot, ugyanis a 07:16-os vonat előtti gyorsított személyvonat szintén nem indult el a Nyugatiba, ezért a három vonatnyi ember, aki összezsúfolódott, egyszerűen nem fért fel a következő járatra, úgy lehetett tovább várakozni…

A Füzesabony-Miskolc járat kimaradásához írta két olvasó, hogy “ami természetesen máris 10 percet késik”, illetve hogy “egyébként lesz olyan valaha, hogy ezen a vonalon nem lesz késés? Pénteken is…tíz perc, csatlakozás miatta késve. Kedves MÁV, ki téríti meg ezt a kárt?”

A kérdés jogos, rengetegen nem jutnak időben a munkahelyükre, amit főnökük nyilván tökéletes mosollyal nyugtáz. Egy állami vasúttársaságra ilyen szinten nem lehet már számítani? Eddig sem volt éppen a tökéletesség a védjegyük, de az utóbbi napokban-hetekben valóban messze alulmúlja magát a MÁV, elég csak végiggörgetni a Mávinform bejegyzéseit az interneten. Hihetetlen ez az állapot 2023-ban.

A tegnap este befejeződött atlétikai világbajnokság záróünnepségén csodaszép beszédek hangzottak el, már olimpiarendezést vizionálnak Magyarország számára. A legtöbben viszont úgy gondolják, előbb inkább a közegészségügyet, a közoktatást, valamint a tömegközlekedést kellene legalább elfogadható szintre hozni, mert ez jelenleg nem az. Nem beszélve a fizetésekről.

Már most sejthető, hogy nem az utolsó problémákról számoltunk most be, ami a hétfői napon a MÁV-val és Borsod megyével kapcsolatos. Talán ezzel is kellene foglalkozni végre.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek