Nyolc kidobott kiskutyát mentettek meg Borsodban

Megosztás

A hétesi híd alá hajították ki a nyolc ártatlan kisállatot ismeretlenek. A kölyköket egy állatmentő csapat mentette meg, amihez a tűzoltók segítségét is igénybe kellett venni.

Augusztus 23-án Virág Niki és Kormány Viki civil állatmentőket telefonon értesítették arról, hogy kidobott kiskutyákat találtak. Mivel igen mélyen voltak a kölykök, segítség nélkül nem tudták kihozni őket. Váradi József területi képviselő közbenjárásával végül a helyi tűzoltóság munkatársai egy bevásárló táskában emelték ki a négylábúakat. Kiskutya nyüszítés szűrődött ki ma reggel az egyik családi háznak az udvaráról. Hely hiányában a Hétesben élők biztosították az állatok ideiglenes elhelyezését a közösségi házban. Itt húzhatják meg magukat addig, amíg nem rendeződik megnyugtatóan a helyzetük.

„Az első gondolat az az volt, hogy meg kell menteni őket. Nem azon gondolkoztunk, hogy hová tegyük. Hiszen tenni nem tudjuk sehová, hiszen a mi fülünkön is kutya lóg, mindenhol kutya van. Szinte mindenkinél kutyák, kiskutyák, macska van. Ugye mi mindennap idejárunk Hétesbe, próbálunk segíteni az itt élőknek, voltak olyan kedvesek és felajánlották, hogy a közösségi házban, amit itt kialakítottak, addig nekünk biztonságban elhelyezik őket” – mondta Virág Niki, civil állatmentő.

A kiskutyák 6-8 hetesek, 6 lány és két fiú van közöttük, akiket hamarosan örökbe is lehet fogadni. Az állatmentők szerint az egyre jobban elszaporodó kóbor állatok problémájára egy nagyszabású ivartalanítási akció lenne a megoldás.

„Nagyon-nagyon szomorú a helyzet itt Ózdon. Bárhol az országban, de itt a környéken is. Nagyon-nagy trend lett az, hogy Ózd hétesi híd részénél fogjuk, mint egy zsák szemetet kölyköket, kicsiket, nagyokat kidobunk. Előfordul többször olyan, hogy értesítenek a fiúk-lányok, hogy ott száguldott egy autó, kinyitja az ajtót 4-5 kutyát kitesz. Azok pedig szanaszét szélednek. Most ez Bánszálláson is elkezdődött. Bánszállás is tele van kutyával, az embereknek sincs mit enni, nem tudják tartani az állatokat. A kutyák egymást eszik és ez így tarthatatlan” – hangsúlyozta Kormány Viki, civil állatmentő.

Egyelőre a kis négylábúak jó helyen vannak a városrészben élőknek köszönhetően. Szeretettel gondozzák őket. Sőt egyikük iránt már érdeklődtek is más városból. A civil állatmentőknek sürgős segítségre van szükségük befogadószervezetektől is, hogy a többieket is biztonságba tudhassák a jövőre nézve, hiszen sokáig itt nem maradhatnak. Értesítették a rendőrséget is az üggyel kapcsolatban.

Hogy miképpen bánnak egyes emberek négylábú barátainkkal, arról sajnos egy újabb megdöbbentő cikket is olvashatnak a Borsod24.hu-n.

(via Ozd.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek