Valójában kiért harcol a miskolci Fidesz és kivel egyeztet az ellenzék?

Megosztás

A kormánypárti médiagépezet megyei helytartója, a Boon és a Fidesz-KDNP miskolci politikusai nagy egyetértésben hangoztatják, hogy az ellenzéken belül soha nem látott széthúzás alakult ki. Minden alkalmat megragadnak, hogy hangsúlyozzák Veres Pál és a baloldali pártok alkalmatlanságát. Még az az ellentmondás sem tántorítja el őket politikai céljaiktól, hogy elkötelezett lokálpatriótaként a megyeszékhely rossz hírét keltsék.

Akik ismerik a politikai intrika eszközparkját, sejthetik, hogy az igazság “odaát” van, és nem lepődnek meg azon, hogy a kormánypárti mantrával ellentétben a háttérben folyik a munka, és az ellenzéki oldalon a csatározások helyett zajlanak a tárgyalások. A Demokratikus Koalíció miskolci szervezete például ma arról tájékoztatta lapunkat, hogy nyár elején megkezdődtek a hatpárti egyeztetések azokkal a szervezetekkel, amelyek 2019 -ben visszaszerezték Miskolcot a Fidesztől

A Momentum, LMP, Jobbik-Konzervatívok, MSZP, PM miskolci vezetői és képviselői már a harmadik tárgyalási fordulón vannak túl. A DK miskolci szervezete hangsúlyozza, hogy fontos a transzparencia, ezért folyamatosan tájékoztatják a miskolciakat a tárgyalásokról.

A hatpárti tárgyalások első találkozóján abban egyetértés alakult ki, hogy csak közösen lehet megakadályozni, hogy a Fidesz visszatérjen Miskolcra, és úgy pusztítsa le, ahogyan most az országot. Abban az alapelvben is megegyezésre jutottak, hogy Miskolcon is változásra van szükség.

Nem hivatalos forrásból azt is megtudta lapunk, hogy némi bizalmatlanság azért van az ellenzéki politikusok között, az erőviszonyok megváltoztak, és a közelgő európai parlamenti választások is okoznak egy kis fejtörést.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, az egyeztetésekkel párhuzamosan a DK miskolci szervezete elindította a Miskolcról őszintén programját, ahol a helyiek bátran beszélhetnek a város ügyeiről. A tervek szerint ezek a témák a hatpárti tárgyalásokon is napirendre kerülhetnek. 

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a választókat leginkább az érdekli, hogy mi történt az Ellipsummal, miért áll a Diósgyőri vár felújítása és mi lesz a sorsa a Tündérkertnek.  Többen felvetették: számukra csalódás, hogy a miskolciak vízműve Fidesz-kézre kerül, de Miskolc közösségi közlekedése is állandó téma. Szóba került a nyitott városháza elvárása, ahol átláthatóak az EU-pénzek költései.

Korábban írtunk róla, hogy Jakab Péter egy harmadik pólust képviselve azt vizionálja, hogy a helyi ellenzék és a Fidesz nagykoalícióban szeretné vezetni a várost – de ez az elképzelés talán még nagyobb fikciónak tűnik, mint a kormánypárt állításai..

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek