DK: Miskolcon meg kell akadályozni a Fidesz visszatérését

Megosztás

A Demokratikus Koalíció miskolci szervezete készül a 2024-es önkormányzati választásra. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a napokban avatta fel Miskolcon a szervezet új irodáját, közösségi pontját. A miskolci látogatásán nemcsak a bővülésről, hanem az önkormányzati választás feladatairól, alapelveiről is szó esett.

A Demokratikus Koalíció miskolci szervezete egyetért abban a Demokratikus Koalíció országos vezetésével, hogy a legtámogatottabb ellenzéki pártként a DK-nak kötelessége és felelőssége az ország és a miskolciak képviselete. Ma 1,1 millióan gondolják úgy, hogy a Demokratikus Koalíció ad választ a problémáikra, a DK által képviselt elvek azok, amelyek a közösségüket, a jólétüket szolgálják.

Gyurcsány Ferenc pártelnök kiemelte: ennek a felelősségnek és kötelességnek a példája Dobrev Klára árnyékkormánya, amely jövőt mutat az országnak abból a gödörből, amelybe ez a kormány vezette. A pártelnök hangsúlyozta: nem az a végcél, hogy a DK az ellenzék legerősebb pártja legyen, hanem az, hogy kormányozhassák az országot. Ehhez az szükséges, hogy legyen olyan párt az ellenzéki oldalon, amely az úgynevezett „közép”, és ennek elérésére a Demokratikus Koalíciónak van a leginkább képessége.

A Demokratikus Koalíció miskolci szervezete egyetért azzal, hogy a pártok az önkormányzati választáson “együttműködésre vannak ítélve”.

Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy a tárgyalások már folyamatban vannak, optimista ezzel kapcsolatban, hiszen az eddigi részeredmények azt mutatják, hogy ez meg is fog történni, és a végén a Jobbikkal is meg kell állapodni. Elmondta azt is: „egy-két nem kívánt kivétellel” Budapesten és mindenhol egy jelölt indul majd a Fidesz jelöltjével szemben.

Miskolcon is meg kell akadályozni a Fidesz visszatérését a helyi hatpárti szövetséggel.

A Demokratikus Koalíció miskolci szervezetének képviselői, tagjai, aktív segítői az elmúlt hetekben a Miskolcról őszintén program keretében az utcai találkozókon napról napra érzékelték a miskolciak támogatását. Ma a demokratikus ellenzéket választók közül minden második ember a DK-ra szavaz. Ennek tudatában Miskolcon is felelősségünk és kötelességünk a miskolciak képviselete, ezért dolgozunk és vezetjük a hatpárti tárgyalásokat a 2024-es önkormányzati választásokra készülve.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek