Tartsd rövid vagy hosszú pórázon

Megosztás

Ha megkérdeznénk az utca emberét arról, hogy melyik kisállat-felszerelés jut eszébe, ha meghallja azt a szót, hogy kutya, akkor nagy valószínűséggel a póráz lesz az egyik. Erre ugyanis nagyon sok esetben szükség van. Akkor is, ha városi, akkor is, ha vidéki ebről van szó.

Ők is járnak ugyanis például orvoshoz, ahová enélkül nehézkes bevinni őket, de egyre többen viszik ott is sétáltatni és játszani szőrös pajtásukat, hogy más kutyusokkal megismerkedjenek és játsszanak.

Nagyon sokoldalú védelmi eszköz

A Falatozoo.hu állateledel webáruház pórázai között nagyon sokféle remek darabot találsz, itt mindenféle igénynek megfelelő modell áll a gazdik rendelkezésére. Egy kutyus számára nem szükséges rengeteg felszerelés, de pont a póráz az, amit érdemes nagyon körültekintően kiválasztani.

Talán nem szoktál úgy gondolni erre, mint fontos biztonsági eszközre, pedig pontosan emiatt lényeges, hogy jó minőségű és megbízható legyen. Szinte azt lehetne mondani, hogy olyan, mint a biztonsági gyerekülés az autóban: segít megelőzni veszélyes helyzeteket. A városi közlekedés, kutyasétáltatás során ugyanis számos olyan ijesztő és váratlan helyzet adódhat, amikor egy pórázzal magad mellett tarthatod a kutyádat, így nem szaladhat le a járdáról.

Megfelelő méret és tartós anyag

A póráznak minden esetben olyan hosszúnak és méretűnek kell lennie, ami tökéletesen illeszkedik az adott fajta méreteihez vagy az adott feladat természetéhez. Az sem árt, ha olyan anyagból készül, amely bírja a strapát. A kölyökkutyák esetében ez kiemelten fontos, mert hát ők még szeretnek mindent jó alaposan megkóstolni. Ez alól persze a póráz sem kivétel. Nagyobb és testesebb ebekhez vastagabb póráz illik, mint a kisebb társaikhoz.

Nagyon sokan keresik már a flexi pórázokat, amelyeknek szabályozható a hosszúsága, kifejezetten hasznos, ha nem akarod elengedni a pajtásod, de túlzottan nem is szeretnéd őt korlátozni a szagolgatásban és szaladgálásban.

Persze az is fontos, hogy a nyakörvhöz csatlakozó elem is megbízható legyen, ami a jó kialakításon és a minőségi anyagon is múlik. A fix pórázokat ajánlják általában a tanulási időszakokban, mert így sokkal egyértelműbben lehet a jelzéseket közvetíteni a kutya felé. Vannak olyan kutya-gazdi párosok, akiknél ez tökéletesen működik hosszabb távon is.

Megfelelő méret és tartós anyag

Már kaphatók UV-álló anyagból gyártott pórázak, illetve vízhatlanok is. Persze vannak, akik a fém pórázra esküsznek, de ezek talán a súlyuk miatt nem mindig a legkényelmesebbek. A feltűnő színű darabok is egyre kedveltebbek. A speciális pórázokat is sokan keresik, főleg kutyakiállításokhoz vagy egyes munkakutyás feladatokhoz.

A Falatozoo.hu állateledel webáruház sokféle póráza között minden kutyagazdi megtalálhatja a kedvencének legmegfelelőbb darabokat, amellyel biztonságban sétálhatnak, és számos csuda jó közös programot élhetnek majd meg együtt.

Kapcsolódó cikkek