Felháborítóan bántak a DVTK szurkolókkal Zalaegerszegen

Megosztás

Zalaegerszegen játszott pénteken NB1-es bajnoki mérkőzést a DVTK, melyet a csapat meggyőző játékkal meg is nyert, ám a szurkolók felháborító bánásmódról számoltak be a közösségi médiában.

Amint a városba érkezett a DVTK szurkolók busza, azonnal komoly rendőri intézkedés vette kezdetét. A drukkereket igazoltatták, személyes holmijaikat átkutatták és megmotozták őket. Ezt követően nagyjából fél órával később rendőri felvezetéssel vehették célba a vendégszektort. A stadionba érkezve, a rendőröket követően a biztonsági személyzet újabb átvizsgálást kezdeményezett.

“Az óriási rendőri készültség mellett, a biztonsági személyzet is ránk volt kihegyezve. Ismételten megalázó módon lettünk átvizsgálva, nem csak mi, de a családos szurkolók is, akik gyermekeikkel érkeztek a mérkőzésre. Cipőinket, ruháinkat levetették velünk.” – írta bejegyzésében a szurkolói közösség.

Az átvizsgálás során kiderült, hogy a vendég szurkolók olyan alapvető tárgyakat sem vihetnek be a stadionba, mint aprópénz vagy napszemüveg. Azonban így sem sikerült megakadályozni, hogy apró legyen a DVTK szurkolóknál, mivel a büfében az árak miatt jellemzően csak apróban tudtak visszaadni. A személyzet azonban nem esett kétségbe, a félidőben megemelték az árakat, hogy ne kelljen visszaadni a vásárlásokat követően.

“A büfében vásárolt italokért, az ott dolgozók, az árazás miatt (természetesen nehéz lett volna máshogy) apró pénzben adtak vissza, amit észlelt a security, ezért a félidőben minden termék árát megemeltették, hogy ne kelljen vissza adni aprót.” – olvashatjuk a bejegyzésben.

A felháborító eseményekről videó is készült. A felvételen azt láthatjuk, ahogy a biztonsági személyzet még gyerekek esetében is a legszigorúbb ellenőrzést alkalmazza és velük is leveteti a cipőjüket, hogy átkutassák.

DIÓSGYŐR NEM FELEJT!👟 A tegnapi napon ismét útra keltünk, a szezon legtávolabbi túrája várt ránk. Már Zalaegerszeg városhatárban “szívélyes”… | By Ultras Diósgyőr – Facebook

DIÓSGYŐR NEM FELEJT!👟 A tegnapi napon ismét útra keltünk, a szezon legtávolabbi túrája várt ránk. Már Zalaegerszeg városhatárban “szívélyes”…

A szurkolói közösségben az események kapcsán több kérdés is megfogalmazódott:

Miért volt szükség az ilyen, a szokásosnál is kiemeltebb rendőri felvonulásra és a megalázó intézkedésekre ?

Miért volt szükség a security megszégyenítő akcióira velünk, de legfőbbképpen a gyerekekkel szemben?

Miért kellett a büfében megemelni az árakat azután, hogy előtte mindenkinek aprópénzt adtak vissza?

KI A FELELŐS EZÉRT?!

Kapcsolódó cikkek