Újabb háziorvosi rendelőt újítanak fel Kazincbarcikán

Megosztás

Most a kertvárosi Gépész utcai rendelőn van a sor, amely több mint 50 millió forintból újulhat meg. Ez is része annak, hogy nemsokára az összes háziorvosi rendelő felújított állapotban fogadja a betegeket Kazincbarcikán. Már csak kettő maradt hátra a sorban.

Már csak néhány hónapig lesznek nyitva a Gépész utca 21. szám alatti, 7. számú háziorvosi körzet családi házas övezetben található rendelőjének kapui. Az épületet ugyanis pályázati forrásból felújítja Kazincbarcika Város Önkormányzata, így néhány hónapra bezárják az épületet.

Ezekben a napokban még zajlik a rendelés, betegek váltják egymást az egyébként egy körzetet ellátó épületben. Az itt gyógyító dr. Motkó Tamás azt mondja, már nagyon régóta szerették volna, ha a felújítás megvalósulhat.

Kazincbarcika Város Önkormányzata mostanra már szinte az összes háziorvosi rendelőt felújította, csak a Gépész és a Rózsa utcai maradt hátra. Miután az önkormányzat nemrég sikeresen szerepelt egy újabb pályázaton, így bruttó 50 millió Ft feletti összeget fordíthatnak a Gépész utcai épület korszerűsítésére — mondta Klimon István alpolgármester.

„A felújítás magába foglalja a teljes akadálymentesítést, a rendelő energetikai korszerűsítését, és egy belső felújítást ugyanúgy, mint ahogyan a napenergia hasznosítását, hiszen ez is része lesz ennek a pályázatnak” —

hangsúlyozta a városvezető, aki egyben a terület önkormányzati képviselője is.

A felújítás még az idén elindulhat és legkésőbb jövő tavasszal befejeződnek a munkálatok az épületben. A korszerűsítés idejére a 7-es számú háziorvosi körzet betegeit dr. Motkó Tamás ideiglenes jelleggel a Május 1. úti rendelőben látja majd el.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek