Közeledik a Szinva Örökség Napja

Megosztás

Bár az esemény csak szeptemberben lesz, nem árt kicsit hangolódni rá előre. Előtérben a lokálpatriotizmus.

Éppen a hangolódási szándékkal hívta meg e heti vendégeit a Kilátó. A Miskolc Televízió közéleti magazinműsorában helyi művészek és politikusok a szeptemberben esedékes fesztivál programkínálata mellett a város patakjához fűződő személyes élményeikről is beszéltek.

Bartha György önkormányzati képviselő hangsúlyozta, mekkora jelentőséggel is bír egy-egy ehhez hasonló programsorozat, mely alkalmat kerít arra, hogy a városlakókon kívül az idelátogatókkal is megismertethessük értékeinket és köztünk élő tehetségeinket. A Velünk a Város frakciójának tagja szimbolikus erejűnek tartja, amint a Szinva Miskolc egészén keresztül folyik, éppen ezért örömmel vette, hogy tavalyhoz hasonlóan az esemény számos helyszínének egyike idén is a kilián-déli városrész lesz.

Simon Gábor a Győri kapu önkormányzati képviselőjeként büszkén tekint a városban meglévő erős lokálpatriotizmusra. Mint azt a Velünk a Város frakciójának vezetője felidézte: a mintegy két évtizedes, önkormányzati ciklusokon átívelő önkormányzati szándék eredményeképp a Szinva vize rég nem látott módon tisztult meg, élővilága pedig visszaköltözött annak medrébe. (via Minap)

Kilátó 2023.08.09.

IRATKOZZON FEL CSATORNÁNKRA: https://www.youtube.com/channel/UCe9SP31d0C9yQZYHUqJDpNQ?sub_confirmation=1 ***** ÉLŐADÁS: https://www.minap.hu/eloadas LÁTOGASSON EL WEBOLDALUNKRA: https://www.minap.hu/ FACEBOOK: https://www.facebook.com/minapmiskolc INSTAGRAM: https://www.instagram.com/minap.hu/ TWITTER: https://twitter.com/minaponline

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek