Ungár Péter: Nem lesz jó oktatás csak a bérkérdés rendezésétől, de anélkül biztosan nem

Megosztás

Az LMP-s képviselő szerint ugyan nem az egyetlen probléma a bérválság az oktatásban, de kétségkívül a legfontosabb.

Ungár Péter azok után posztolt politikusi Facebook-oldalán az oktatás helyzetéről, hogy a minap arról írtak a lapok, hogy mindössze tízen jelentkeztek kémiatanári szakra. Az LMP-s képviselő állítása szerint rengeteg kritikát kapott az oktatással kapcsolatos tüntetések idején, hogy szerinte a pedagógusok bérharca folyik, de úgy érzi, igenis ez most a legfontosabb probléma.

“A politika feladata ugyanis megmutatni mi a legsúlyosabb baj. Persze, nem lesz jó oktatás automatikusan a bérkérdés rendezésétől, de anélkül biztos nem lesz” – jelentette ki Ungár.

“Nem csak az ott dolgozok fizetése probléma a szociális rendszerben, de amíg ilyen tragikus az ott dolgozók fizetése, addig semmilyen más problémát nem tudunk megoldani.”

“Hiába csinálunk egy tökéletes alaptantervet, lesz komplex idősügyi programunk, találjuk meg az egyensúlyt a tárgyi tudás és a munkaerőpiaci elvárások között, annyira súlyos az állami szektorban a bérválság, hogy hiába oldanánk meg bármi mást, amíg ilyenek maradnak a bérek, tragikus marad az oktatás és tragikus marad a szociális szféra. Ugyanis mindkettőben egyre kevesebb ember fog dolgozni.”

“A pedagógus és a szociális bértábla olyan alacsony fizetéseket jelent, amivel nem lehet fenntartani ezeket az állami rendszereket. Amíg ez így van, addig ez kell, hogy a prioritásunk legyen. A többi ugyanis megoldhatatlan ilyen bérszínvonal mellett” – zárult az LMP társelnökének posztja.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek