Mezőkövesden és Encsen is villám csapott egy házba

Megosztás

Összesen 82 tűzoltói beavatkozásra kellett sort keríteni megyénkben a szombat esti vihar miatt.

Mint arról képes riport formájában már beszámoltunk, szombaton délután és az esti órákban főleg Mezőkövesden és környékén tombolt heves zivatar, amely miatt még a DVTK elleni mérkőzést is félbe kellett szakítani.

A megyei Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Négyes és Szentistván között 40 akácfát a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók, míg Négyes és Borsodivánka között 20 fát a szomolyai önkéntes tűzoltók távolítottak el az útról, melyek a közlekedést veszélyeztették. Kidőlt fák és leszakadt faágak okoztak fennakadást a térség több településén, Mezőnyárádon egy lakóház tetejét is megrongálta egy leszakadt faág, a tűzoltók a tető fóliázásában is segítséget nyújtottak a lakóknak, míg Négyesen egy családi ház kéménye dőlt a tetőre.

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt Putnokon, Aggteleken és Kazincbarcikán szivattyúztak a tűzoltók. Putnok Rózsadombon egy ház pincéjéből 40 m3 vizet távolítottak el és 200 homokzsákot helyeztek ki az ingatlan védelmére, a Fancsal utcában szintén 200 homokzsákkal védekeztek a házba betörő víz ellen.

A Katasztrófavédelem országos jelentéséből az is kiderül, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 82 tűzoltói beavatkozás volt. Villám csapott egy mezőkövesdi melléképületbe, Mezőkövesd és Bogács között pedig egy szalmabála gyulladt ki villámcsapás miatt. A villámok miatti tüzeket a tűzoltók oltották el. Encsen egy családi ház kéményébe csapott a villám, amelyet vissza kellett bontani. Putnokon 2 családi házat a villámárvíz miatt 400 homokzsákkal kellett megvédeni.

(A fotó csak illusztráció!)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek