Nagy csattanás Kilián városrészben

Megosztás

Baleset történt Dél-Kilián egyik veszélyes kereszteződésében. Személyi sérülés is történt, ráadásul dupla ütközést szenvedett el egy autós. A vélemények megoszlanak arról, hogy valóban a hely-e veszélyes, vagy csak a vezetési szabályokat kellene betartanunk.

A Kiliándéli Közösség csoport tette közzé a kissé felháborodott posztot az interneten.

“Megint egy ütközés történt Kilián egyik legveszélyesebb pontján. Követhetetlen, megszámlálhatatlan mennyiségű baleset volt már itt és sajnos volt már olyan, ami halállal végződött. Részletek:

Ma 12 óra után történt egy személyi sérüléssel járó dupla ütközés. A kombi Golf a Bükk felől a belváros felé tartott (utcai pletykák szerint kb. 40-45 km/h-val). A Jaguár márkájú autót vezető a belváros irányából kanyarodott a villamossíneket keresztezve Kilián déli része felé, de későn vette észre az elhaladó Golf kombit és neki ütközött az autó hátsó részének, majd nekilökte a Miskolci Városgazdás autónak, ami állt a csomópontban kikanyarodásra várva. 4 mentő és 4-6 rendőrautó érkezett a helyszínre. A Golfban hátul két gyermek utazott, mindketten megsérültek. Nem sokkal később már gyermekmentő ápolta őket (elmondások alapján az egyik gyermeknek az orra vérzett, másik fejfájásra panaszkodott).

Sok-sok évvel ezelőtt egy szakmai bejáráson felvetődött a csomópont jelzőlámpával történő átalakítása, akkor 15 milliós összeg merült fel, mint elsődleges kiépítési költség.

Nem mellesleg pont itt található Miskolc első “okoszebrája” is, ami egyáltalán nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, sőt (kiépítése előtt is volt vita, hogy mennyire lesznek hatékonyak ezek a “világítós” zebrák, de a laikusok inkább a megépítése mellett érveltek, annak ellenére, hogy az egyik szakmai álláspont, nemzetközi példákra hivatkozva ellenezte). Az akkori bejárásnak az eredménye egy megismételt 30 km/h-s sebességkorlátozás tábla kihelyezése lett a Bükk felé haladó oldalon. Az “okoszebra” átadása után történt, hogy egy iskoláskorú gyereket ütöttek el. Rá pár évre, pedig a villamosmegálló másik zebrájánál halálra gázoltak egy idős gyalogost.”

Hogy mi volt a baleset legfőbb oka?

Van, aki szerint a villamosmegálló beton építménye mindent kitakar és egyébként is balesetveszélyes kereszteződés, nem véletlen, hogy ennyi, többször halálos kimenetelű baleset történt már ott. “Itt már minket is majdnem elütöttek egyszer mert a belső sávban fékezés nélkül ment át előttünk egy autó. A külső sávban megállt az autós. Annyi szerencsénk volt néztem , hogy a belső sávban megáll e az autó de nem állt meg még vissza tudtunk ugrani mielőtt elgázol engem és a gyerekeimet . Ide vagy lámpa kell vagy folyamatos rendőri jelenlét főleg szeptembertől ha elkezdődik az iskola” – írta egyikük.

A másik oldal viszont úgy gondolja, semmi gond nincs, nem veszélyes, minden nap arra jár, még necces helyzetük sem volt, csak nem kellene ész nélkül száguldozni, be kellene tartani a szabályokat és akkor nem lenne semmilyen probléma ebben a kereszteződésben.

Mi hogy gondoljuk? (Képek: Kiliándéli Közösség)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek