Közel negyven új autóbusz állt forgalomba Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Megosztás

Leginkább helyközi járatokként üzemel az a 39 új, modern autóbusz, amelyet a Volánbusz szerzett be és állított forgalomba megyénkben. Már csak az utakat kellene karbantartania a kormánynak vagy a megyének.

Csaknem negyven új autóbusz frissíti a Volánbusz Borsod-Abaúj-Zemplén megyei  flottáját: 2 darab Volvo 8900 és 5 darab Credobus Econell 12 típusú szóló, valamint 32 darab  Credobus Econell 18 Next típusú csuklós autóbusz állt forgalomba a térségben az elmúlt  hetekben. A nettó 3,8 milliárd forint értékű új beszerzésnek köszönhetően a járműállomány közel 10 százaléka megújult, átlagéletkoruk 16,5 évről 15,4 évre csökkent. A csuklós flotta  csaknem háromnegyedét új autóbuszok alkotják – tájékoztatta szerkesztőségünket a Volánbusz Zrt.

A Volánbusz immár öt éve tartó jármű-fiatalítási programja keretében 2022-ig 89 új autóbusz  érkezett Borsod-Abaúj-Zemplén megye 401 darabos járműállományába. A flotta idén újabb  39 korszerű, dízelüzemű autóbusszal frissült. 2018 óta a társaság a vármegye állományának  már csaknem egyharmadát lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást  biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket. 

Az új járművek május óta fokozatosan kapcsolódtak be a vármegye helyközi közlekedésébe. Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátással járó, hatékony és biztonságos  üzemeltetés érdekében EURO6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja. 

Májusban 2 darab hosszított, nagy befogadóképességű, szóló kivitelű Volvo 8900 típusú  autóbusz érkezett a megyébe. A járművek Miskolc vonzáskörzetében álltak forgalomba, az  Ónodra, Sajópálfalára, Aszalóra, Edelénybe, Szendrőre vezető vonalakon. 

Júniustól 5 darab magyar gyártású, szóló kivitelű Credobus Econell 12 típusú jármű is frissíti a Miskolc környéki járműállományt, az Edelény–Irota–Kazincbarcika, Miskolc–Gesztely– Szerencs, Miskolc–Megyaszó–Szerencs, Miskolc–Sajóvámos viszonylatokon. 

A csuklós flotta pedig igazán látványos megújuláson ment keresztül: 32 darab Credobus  Econell 18 Next típusú jármű csaknem kéttucatnyi helyközi viszonylaton állt forgalomba  Miskolc, Kazincbarcika és Szerencs térségében. 

A csaknem 40 új autóbusszal kiszolgált viszonylatokon a Volánbusz évente 9,3 millió utazásról  gondoskodik. A járműveket természetesen már az országbérlettel és a megfelelő megyebérlettel is igénybe lehet venni. (Kép: Volánbusz Zrt.)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek