Már csak pár nap és futva hódíthatjuk meg a hegyet Tarcalon

Megosztás

Péntek délután rendezik meg a Tarcal Vezér Futóversenyt, ez már hagyományos eseménynek számít. Úgy tűnik, addigra az időjárás is megkönyörül a résztvevőkön. Főszervező a Zöld Sportok Clubja.

A versenyközpontot a 6 Puttonyos Borfaluban (Tarcal, Rákóczi út 4.) jelölik ki, ahol a verseny napján 16:00-16:45 óra között várják a nevezőket. A 3,5 km-es, végig aszfaltozott úton vezető pálya szintemelkedése 120 méter. A rajt 17 órakor lesz Tarcal Vezér szobránál, míg a célt az Áldó Krisztus Szobornál jelölik ki. A három korcsoportba (18 év alatt, 19-49 évesek, 50 év felettiek) sorolt futók az útvonal során elhaladnak a honfoglaló Tarcal Vezér síremléke mellett is.

Az abszolút első három férfi és nő érmet kap, csakúgy, mint korcsoportonként és nemenként a dobogósok. A 18 év alatti érmesek csokoládé csomagot, a 18 év feletti dobogósok egy palack tarcali bort is kapnak. A legidősebb és legfiatalabb célba ékezőt különdíjjal jutalmazzák.

Az első 75 befutónak „Tarcal Vezér Emlékfutás” feliratú kitűző is jár. A verseny védnöke Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő és Butta László, Tarcal polgármestere – írja a Minap.hu.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek