A Hell Szikszón kezdte gyártani a mesterséges intelligencia fejlesztette energiaitalt

Megosztás

Borsodi és más magyarországi boltok mellett külföldi exportnak is szánják. Különlegesség, ez a vállalat első olyan energiaitala, amelynek összetevőit, receptjét teljes egészében a mesterséges intelligenciára bízták. Úttörő a Hell, vagy ez már sok?

Szikszón történik a gyártás, több mint hatvan országba fogják exportálni – tájékoztatta a társaság közleményben az MTI-t.

A tájékoztatás szerint az új íz összetevői, dizájnja, marketingje és gyártása teljes, komplex folyamatát a mesterséges intelligenciára alapozták. Az MI a világhálón fellelhető nagy mennyiségű információt feldolgozva alkotta meg az általa legjobbnak tartott receptet. Az MI által összeállított recept a valódi koffein és az optimalizált cukormennyiség mellett vitaminokat és aminosavakat is tartalmaz, és természetesen megfelel minden élelmiszeripari előírásnak – ismertették a közleményben.

Fotók: HELL Energy

A receptúra titkos, magas szintű biztonsági elemekkel ellátott számítógépen tárolják, biztonsági másolatát egy svájci trezorban őrzik – fűzték hozzá. Az új termék iránt már most nagy érdeklődés mutatkozik a piacon, és pozitív a fogyasztók visszajelzése is – közölte Szondy Réka, a cég kommunikációs tanácsadója.

Jelezte: a Hell Energy termékeinek 58,77 százalékát exportra értékesítették a tavaly. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett konszolidált eredménykimutatás szerint a Hell Energy Magyarország Kft. nettó árbevétele a 2022-ben csaknem 150 milliárd forint volt, amelyből a belföldi értékesítés 61,8 milliárd forintot, az exportértékesítés 88 milliárd forintot tett ki. A cég adózott eredménye 2022-ben 13 milliárd forint, míg egy évvel korábban 15,5 milliárd forint volt.
A nyilvános cégadatok szerint a Kft. a tavalyi üzleti évben átlagosan 1062, egy évvel korábban pedig 867 munkavállalót foglalkoztatott. (MTI)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek