Azerbajdzsánban épít gyárat a Hell

Megosztás

Szijjártó Péter arról számolt be, hogy a Hell Energy egy új gyárat épít Azerbajdzsánban, ahol italosdobozokat fognak előállítani. A gyártóegységet 211 millió dollárból építik, és 2025-re kezdheti meg a munkát.

Újabb híd a keleti és a nyugati gazdaság között, hogy az üdítőitalokat gyártó Hell Energy cégcsoport üzemet tervez építeni Azerbajdzsánban egy helyi beruházási alappal együttműködésben – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Bakuban. A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető azt közölte, hogy a két ország „újabb közös sikertörténetének” alapjait rakják ma le azzal, hogy a Hell Energy cégcsoport megállapodást ír alá az Azerbajdzsáni Beruházási Vállalattal, amelynek alapján közös beruházással, 211 millió dollár értékben gyártóegységet terveznek létrehozni a dél-kaukázusi államban.

A tervek szerint 2025-ben adják át az üzemet, ahol

évente 700-800 millió alumínium italdobozt fognak előállítani,

és ezek mintegy felét meg is töltik, főként helyi és régiós partnerek márkáinak a kiszolgálására. Emellett saját, helyi és regionális piacát is innen tervezi kiszolgálni a Magyarország mellett több másik államban is piacvezető cég – tájékoztatott a miniszter.

Kiemelte, hogy gyorsan nő a kereslet a Hell Energy termékei iránt. Tavaly nagyjából 50 százalékkal bővült a vállalat forgalma, és ennek a kétharmadáért a nemzetközi piac felelt. Ennek kapcsán aláhúzta, hogy a cég az üdítőital-export globális rangsorában a 12. helyen áll, a szektor exportbevétele tíz év alatt 5,5-szeresére nőtt hazánkban.

Pár nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy a Hell letarolta Indiát: minden versenytársát felülmúlta Indiában, és első helyre került az energiaital kategória aludobozos szegmensében, eladott darabszám tekintetében.

Fotó: MTI/Vajda János

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek