Különleges bábszínház a Miskolci Állatkertben

Megosztás

Különleges program, bábszínházi előadás várta a kisgyermekes családokat a hétvége második napján a Miskolci Állatkertben.

A mindent járó malmocska meséjét követhették végig gyerekek a bábszínész előadásában. Némethné Maja az egész családdal érkezett az állatkertbe, mert egy tartalmas programot és élményt szerettek volna nyújtani, a kánikula ellenére, a három és fél éves unokának. 

„Mivel az ő korosztályának a bábszínház már tökéletes elfoglaltság, de Miskolcon zárva van a bábszínház, régóta szerettünk volna részt venni egy ilyen előadáson, ezért most ez egy jó lehetőség volt. Nem akartuk kihagyni, és nagy örömmel jöttünk a kánikula ellenére, hogy azt a fél- vagy egy órát kellemesen eltöltse a kicsi. Keresünk majd egy árnyékos helyet, ahonnan az előadást tudjuk majd élvezi”- mondta.

Ez már a hatodik ilyen előadás és még négy hátra van.

Veres Tamás, a Miskolci Állatkert gyűjteményvezetője elmondta, hogy az ötlet onnan indult, hogy idén mind a bábszínház, mind az állatkert születésnapot ünnepel, méghozzá kerek évfordulókat, 30 éves a Miskolci Csodamalom Bábszínház és 40 éves a Miskolci Állatkert. 

„Kerestük a két intézmény, szervezet összekapcsolódását, melynek eredménye egy 10 héten át tartó, vasárnapi bábszínházi előadássorozat. Ez az időszak számunkra főszezon, a bábszínháznak pedig pihenőidő. Így augusztus közepéig tudták vállalni ezeket a rendhagyó előadásokat az állatkertben a bábszínészek, mindannyiunk örömére” – tette hozzá a gyűjteményvezető.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Boon.hu

Kapcsolódó cikkek