Mindent a légpuskákról: tulajdonságok és használatuk

Megosztás

Manapság mindenki magas minőségű és persze precíz légpuskáról álmodozik, hiszen az elmúlt években az egyéni elvárások sokat változtak. Ennek hatására a sportlövészek és a hivatásos vadászok egyaránt pontos és megbízható eszközt keresnek mindennapi használatra. A légfegyverek kezdők, középhaladók és professzionális lövészek számára ugyanolyan jó választásnak bizonyulnak.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy melyek a legjobb légpuskák jelenleg a piacon. 

A légpuskák világa

A Katonadolog Webáruház légpuskái között számtalan féle és fajta változat közül válogathatunk. A több mint 30 típusból bárki könnyedén találhat magának megfelelő kivitelt, legyen szó sportlövészetről, vadászatról, valamint hobbi tevékenységről egyaránt. A pontos légpuska nagyon fontos, hiszen ez ad tökéletes lehetőséget az ember számára a gyakorlásra. Egy megbízható fegyver segít abban, hogy elérjük a céljainkat. 

A Walther légpuskák esetében például beszélhetünk pneumatikus és CO2-es modellről egyaránt. Emellett akadnak továbbá felhúzókaros és csőletörős kialakítással készült fajták is, amelyek esetében a gyártó ügyelt a maximális precizitásra, illetve természetesen a kimagasló teljesítményre. Annak érdekében, hogy megbízható légfegyver tulajdonosai legyünk, nem árt márkás pisztolyt választani, mint a Hammerli, a Norica, a Beretta vagy éppen a már említett Walther. 

Miért a Walther?

Mert a gyár közel 100 éve működik sikeresen. Az első gyártmányuk 1929-ben jelent meg, amely mára már egy igazi klasszikus fegyvernek számít. A Walther PP hatalmas előnye, hogy a szerelése könnyű, ráadásul a tervezők revolverező elsütőszerkezettel álmodták meg, ami manapság igen népszerűnek számít. Ez volt az első valóban jól működő DA/SA öntöltő pisztoly, ami azonnal hatalmas piaci siker lett. 

A cég közben elkezdett olyan légpuskákkal foglalkozni, amelyek másolatként is megállják a helyüket. A legtöbb fegyvert kedvelő számára ekkor került előtérbe a Walther Lever Action, amely mára szinte minden hobbi lövésznek az egyik kedvenc gyártmánya. 

A Lever Action légpuska tulajdonságai és használata

A Walther Lever Action fegyver egy 4,5 mm-es változat, amely egy 1894-es pisztoly élethű másolata. Üzemeltetéséhez egy 88 grammos CO2-es patronra van szükség, egy ilyen töltés pedig 400 lövés leadására képes. A 8 darab lövedék számára alkalmas fém tár bőven elegendő egy gyakorláshoz. Az eszköz működésével kapcsolatban nem árt tudni, hogy itt is az alsó kar mozgatásával tudjuk használni a fegyvert. A meglepően pontos pisztoly alig 996 milliméter hosszú és éppen eléri a 2800 grammos súlyt. A Lever Action maximális energiája 7,5 J, amihez 170 m/s kezdősebesség tartozik. 

Az Umarex gyártmánya nemcsak minőségi anyagokból, hanem huzagolt csővel is készült, amit fémmel és fával egészítettek ki. A légfegyver előnye, hogy külön vehetünk hozzá távcsövet vagy szereléket, ezáltal semmi sem akadályoz meg bennünket abban, hogy egy teljes mértékben felszerelt pisztollyal gyakoroljunk.

Kapcsolódó cikkek