Újra előjött a téma: ne féljünk, nem tör elő a miskolci csatornákból semmilyen tengeralattjáró

Megosztás

Az Avason ismét napok óta arról beszélnek, mi is ez a rejtélyes hang késő estétől, de szerencsére többen is emlékeznek a válaszra. Úgyhogy ne féljünk attól, hogy egyszer csak a csatornákból a felszínre tör egy ellenséges tengeralattjáró a városban. Van, akit nagyon bosszant a hang.

“Sziasztok. Megint itt ez a rejtélyes tengeralattjáró hangradar hang az Avason. Tavaly már volt róla szó, és volt megfejtés is, de már nem emlékszem. Talán valami madár… Mindenesetre a kiskutyám,- akit teljesen hidegen hagyott a szilveszteri tűzijáték- megőrül tőle” – írta egy avasi lakótársunk az egyik helyi csoportban.

Ez a valóban különös hang már tavaly is előjött Miskolcon. Poénnak elmenne, de sajnos teljesen komoly. Rengeteg miskolci telefonhívás érkezett, miszerint furcsa zajok jönnek éjszakánként, mintha tengeralattjáró szonárját hallanák. Megnyugtatunk mindenkit, nem az.

A Mályi Madármentő Állomás tiszta vizet öntött a pohárba és elmagyarázta, hogy mindössze egy költöző bagolyfaj hangját halljuk éjszakánként, semmitől nem kell tartanunk. Erről tavaly írt a Borsod24.

“Több hívás is érkezett az elmúlt napokban, hogy Miskolcon az Avas városrészen, tengeralattjárót vélnek hallani, van aki meg is ijedt, hogy feltör valamelyik csatornából. Szó nincs erről.

Bár van hasonlóság a tengeralattjárók szonár hangja és az avason hallott hang között, de a városokban hallható hangot a füleskuvik (Otus scops) adja éjjelente. Tehát nem lesz világvége és nem tör elő sehol tengeralattjáró a csatornából.“

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek