Rengeteg új parkolót alakítanak ki a Győri kapuban

Megosztás

Jó esélyünk van rá, hogy ezzel a közlekedés is könnyebb lesz a Vászonfehérítő utca Aba és Thököly utca közötti szakaszán.

A közelben már javában tart a Thököly Imre utcai projekt, aminek keretében nem csak felújítják, de ki is szélesítik a Szinván átívelő, forgalmas hidat, egy négysávos forgalomra alkalmas pálya készül. Megújul továbbá az itt található közlekedési csomópont, új jelzőlámpákat helyeznek ki és a patakmedret is rendbe teszik. A szélesítés célja a megnövekedett közúti forgalom átvezetése a Kiss Ernő utca és a Vologda utca között, támogatva a belváros mentesítését az észak felé menő forgalomtól.

A napokban pedig elkezdték az új parkolók kialakítását a közelben. A választókerület önkormányzati képviselője, Simon Gábor szerdán bejárást tartott a területen. Rámutatott, évtizedek óta az egyik legnagyobb gond a parkolók hiánya a Győri kapu területén. Holott egyre többre lenne szükség, hiszen az autók száma is jelentősen emelkedett a motorizációval.

– Éppen ezért örvendetes hír mindig, amikor parkolókat tudunk kialakítani és átadni a városlakóknak – mondta a politikus.

Az összességében harminckilenc új parkoló kialakításával – tette hozzá – azt is el lehet érni, hogy az autók ne az Aba és a Thököly utcát összekötő, kétsávos úton parkoljanak, hanem az erre a célra most kialakított helyeken.

A kivitelezéssel van, ahol már végeztek is, máshol még tart a munka, de azzal is hamarosan kész lesz a kivitelező. A beruházást Simon Gábor képviselői alapjából finanszírozta, az első ütemre mintegy 8 millió forintot fordítottak. A Minap.hu információi szerint hamarosan tíz további parkoló kialakítására lesz lehetőség. Fotó: Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek