LMP: El a kezekkel a BME-től!

Megosztás

Bele akarja zsarolni a kormány a Műszaki Egyetemet is a modellváltásba? Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint felháborító, hogy a kormány szándékosan kivérezteti a Budapesti Műszaki Egyetemet, mert a patinás intézmény meg akarja őrizni autonómiáját és nem hajlandó betagozódni az alapítványi modellváltásba. 

Az alapítványi egyetemi rendszert a kormány azért hozta létre, hogy kézi irányítás alá vonja a felsőoktatást. Az egyetemek leuralása mindennél fontosabb a Fidesznek, ezért nem számított az egyetemi polgárok, a szakma és még az EU ellenállása sem – írja közleményében az LMP. 

Értjük, hogy a Fidesz szerint „Brüsszel” meg akarja büntetni Magyarországot, mert az EU-s vezetők jellemükből fakadóan gonoszak és hungarofóbok, ugyanakkor tisztelettel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ez egyáltalán nem igaz. Sokkal inkább az áll a háttérben, hogy például az egyetemi autonómia felszámolása miatt, tehát a Fidesz miatt nem jut hozzá Magyarország az EU-s fejlesztési forrásokhoz. 

Ezért az LMP azt várja el a kormánytól, hogy ne görbítse tovább a valóságot, hanem tegye a valódi dolgát: biztosítsa a felsőoktatás működőképességét, és hagyja meg az intézmények függetlenségét – zárja közleményét a zöld párt.

Bakos Bernadett,
az LMP országgyűlési képviselője

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek