Elrabolták és bántalmazták a volt élettársat, hogy mondjon le a gyerek szülői felügyeleti jogáról

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség emberrablás és súlyos testi sértés miatt emelt vádat egy férfi és két nő ellen, akik a férfi volt házastársát erőszakkal egy lakásba szállították, ott bezárva tartották és bántalmazták, azért, hogy a nő a férfivel közös gyermeke szülői felügyeleti jogáról mondjon le.

A vádlottak hozzátartozói viszonyban vannak, a férfi és a nő házastársak, míg a másik nő a férfi édesanyja. A férfit korábbi felesége elhagyta, egyéves közös fiúgyermekük a férfinál maradt. A vádlottak 2020. szeptemberében tudomást szereztek a volt feleség tartózkodási helyéről, és onnan akarata ellenére gépjárművel elszállították egy általuk bérelt miskolci lakásba. Közben a férfi többször megütötte és megrúgta a nőt, így kényszerítve, hogy beszálljon a gépjárműbe, majd a lakásban is tovább bántalmazta, és feleségével együtt bezárták, hogy ne tudjon megszökni.

A férfi azt akarta elérni, hogy a volt felesége a gyermekük szülői felügyeleti jogáról mondjon le, ezért a gyámhivatalba is bevitték, ahol az ügyintéző tájékoztatta őket, hogy az eljárás már a bíróság hatáskörébe tartozik, mivel a válóper megindult. Ezt követően a férfi volt feleségét elengedte.

A bántalmazások következtében a nő lábujjtörést és zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a vádlottak közül a büntetett előéletű férfi vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, míg a büntetlen előéletű vádlott-társaival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta.

Kapcsolódó cikkek