Sátoraljaújhelyi beszéd: bő 25 év múlva hétmillióra csökkenhet a magyarság létszáma, rosszat mutatnak az előrejelzések

Megosztás

A magyarság létszámának drámai csökkenése miatt a nemzetpolitika feladata a következő időszakban az lesz, hogy segítse a magyarnak maradást és a magyarrá válást a Kárpát-medencében. Erről Sátoraljaújhelyen beszélt a fideszes Potápi Árpád és Németh Zsolt.

Potápi szerint egy nemzeti közösség csak egy, a magyarság érdekeit képviselő országos pártot tud “eltartani”. (Vajon melyik lehetne az?)

A jelenlegi előrejelzések egyelőre nem túl kedvezőek, ezért különösen fontos a magyarság aktivitásának növelése – jegyezte meg Németh Zsolt, hangsúlyozva: a kisebbségi magyarság megmaradásának feltétele a nemzetiségi alapon szerveződő pártok egysége és ezek a külhoni magyarok által történő támogatása.

Potápi Árpád János szerint egy nemzeti közösség csak egy, a magyarság érdekeit képviselő országos pártot tud “eltartani”.

„Eléggé drámai mértékben fogyunk a Kárpát-medencében. Olyan időszak előtt állunk, amikor a magyarság létszáma itt a Kárpát-medencében úgy fog alakulni, hogy a mi életünkben belátható módon a külhoni magyarsággal együtt 8,5-9 millióan leszünk”

– mondta Németh Zsolt a Rákóczi Szabadegyetem sátoraljaújhelyi panelbeszélgetésén. Hozzátette, hogy Magyarország határain belül akár hétmillióra is csökkenhet 2050-re a lakosság létszáma, ha nem változnak a tendenciák. (via Parameter)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek